Müjdat Gürsu Stadı'nı Eleştirenleri "550 Yıllık Köprü" Açılışıyla Ti'ye Aldı

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bu akşam gerçekleştirilen örgüt toplantısında Cumhur İttifakı’nı ti’ye aldı. “İstanbul Büyükşehir Belediyemizin geçtiğimiz aylarda baştan aşağı yenileyerek Silivrili hemşerilerimizin ve spor camiasının hizmetine açtığı Müjdat Gürsu Spor Tesisleri’nin açılışını eleştirenlerin 550 yıl önce rahmetli Mimar Sinan tarafından yapılan köprünün açılışını gerçekleştirmeleri de ayrı bir ironi” diyen Esen, “Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Müjdat Gürsu Stadı'nı Eleştirenleri "550 Yıllık Köprü" Açılışıyla Ti'ye Aldı
Editör: Yaz Dostum
22 Ekim 2021 - 21:39 - Güncelleme: 22 Ekim 2021 - 22:59
CHP Silivri İlçe Başkanlığı, bu akşam örgütsel çalışmaları değerlendirmek üzere Ünsal Düğün Salonunda üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İstanbul 3. Bölge Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, İl Disiplin Kurulu Üyesi Ender Unutan Ersözlü, CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, İlçe Sekreteri Başkan Vekili İbrahim Kömür, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim, CHP Silivri Gençlik Kolu Başkan Vekili Ali Osman Cömert, İlçe Saymanı Yalçın Ekici ve parti mensupları hazır bulundu.



“BİR SLOGANIMIZ VAR; ÇALIŞIYORUZ, KAZANACAĞIZ!"

Başkan Esen, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada Cumhur İttifakı’nı hedef alarak genel siyaset üzerinden bir dizi değerlendirmede bulundu. Esen, şunları söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak, 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren göreve geldiğimiz süre boyunca eşimizden, işimizden, ailemizden feragat ederek partimizin Silivri’de başarılı olması için örgütümüzle tek vücut, tek yürek olarak partimizin başarısı ve emanetimizi yeniden devralabilmek adına gecemizi gündüzümüze katarak alandayız, sahadayız, evlerdeyiz; merkezdeyiz, beldelerdeyiz, köylerdeyiz. Biz Hazırız! ÇALIŞIYORUZ, KAZANACAĞIZ.

Ama görüyoruz ki bu çalışmalarımız birilerini rahatsız ediyor. Biz Silivri’ye hangi kurum tarafından gelirse gelsin; gelecek olan her yatırımın arkasındayız ve altına da imzamızı atarız.

Birileri illa bir cezalandırma görmek istiyorsa, geçmiş dönemin hizmet engellemelerine bakabilir, ya da çok uzağa gitmesine gerek yok, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptıkları 32 gözlü Tarihi Mimar Sinan Köprüsü’ne ve Tarihi Kısa Köprünün 8 yıl da neden tamamlanmadığına bakabilir.

Açılış demişken İstanbul Büyükşehir Belediyemizin geçtiğimiz aylarda baştan aşağı yenileyerek Silivrili hemşerilerimizin ve spor camiasının hizmetine açtığı Müjdat Gürsu Spor Tesisleri’nin açılışını eleştirenlerin 550 yıl önce rahmetli Mimar Sinan tarafından yapılan köprünün açılışını gerçekleştirmeleri de ayrı bir İRONİ. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.
8 yıldır cezalandırma mantığıyla tarihi köprüleri bir türlü restore etmeyip, Silivrilileri cezalandıranları Silivri’nin iki yakasının bir araya gelmesi konusunda da gösterecekleri çaba karşısında üstümüze düşeni yapmaya da hazır olduğumuzu Silivri kamuoyunun bilmesini isteriz. Konuşmamın başında belirttiğim gibi ilçemiz adına gerçekleştirilecek olan her olumlu yatırımın da arkasındayız, destekçisiyiz.

Ancak, İBB ve İSKİ’nin Silivri’mize yapmış olduğu yatırımları takip ettiğimiz, desteklediğimiz ve ötesinde proje sunduğumuz halde, birileri bu projelere çökemediği ve sahiplenemediği için İBB ve İSKİ’nin Silivri’yi cezalandırdığı fikrine kapılmaktadır.

Ama Silivri Halkı bilsin ki biz hem proje sunmaya, hem ilçemize yatırım getirmeye ve takip etmeye, sosyal demokrat anlayışımızın bir gereği olarak devam edeceğiz.

İSKİ’nin tek bir telefonuyla 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün tüm gözlerini dereyle buluşturup çevre düzenlemesi ve dere temizliği çalışması yapmasına rağmen açılışa davet etmeyip bir teşekkürü daha çok gören ve yine yapılan büyükşehir çalışmasını kendisi yapmış gibi gösterip, çöken belediye başkanı bu açıklamayı neden yapma gereği duydu acaba?

İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde yapmış olduğu çalışmaları Silivrili hemşerilerimiz çok iyi bilmektedirler. Buradan yapılanları tek tek anlatıp sizlerin değerli vaktini almayacağım. Ama bir konuda belediye başkanına hakkını teslim ediyoruz. Kendisinin algı yönetimi konusunda eline su dökemeyiz. Ama yapılanları da kendisine yedirmeyiz. Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan tüm çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak vatandaşlarımıza anlatacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.



Dikkatimizi çeken bir diğer konuda AKP’li yöneticilerin bazı köylerimize giderek VATANDAŞ’IN SIRTINDAN İN İSKİ! Diyerek aleyhimizde kara propaganda yapması. Bu ziyaretleri yaparken hiç utanmadılar mı çok merak ediyorum. Ülke ekonomisi yangın yeriyken, zam üstüne zam yapılıyorken; Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, ilaca, gübreye yapılan zamların önü alınamıyorken hangi yüzle bu ziyaretleri yaptılar. Elinizi vicdanınıza koyun bugün gelen faturalardan en uygun olanı su faturası değil midir? Üstelik Ekrem Başkanımız göreve gelir gelmez suya %50 indirim yapmasına rağmen. Biraz samimiyet…



İktidar, enflasyonla mücadelede ve gıda enflasyonunu aşağı çekmekte, samimi görünmüyor! İktidar enflasyonla mücadelede, gıda enflasyonunu aşağı çekmekte samimi ise sonuç alınabilecek basit birkaç öneriyi burada sıralamak isteriz.

*Öncelikle üretimi ve üreticiyi teşvik politikalarına yönelmek ve ürüne verilecek asgari taban fiyatı önceden ilan edip, alım garantisi vererek ürün ve üretim planlamasını devreye sokmak gerek.

*Çok olağanüstü bir durum olmadıkça nihai ürün ithalatına gidilmemeli, gümrüksüz ithalat uygulamasına son verilmelidir.

*Bunun yerine, üretime başlama noktasında girdi maliyetlerini düşürecek tohum, ilaç, gübre vb. ithal girdilerin gümrükleri sıfırlanarak, üreticiye en düşük maliyetle erişim sağlanmalı.
*Tarımsal sulamada kullanılan elektrik, mazot enerji faturalarında ÖTV-KDV sıfırlanmalı faturanın asgari yüzde 50’si devlet tarafından üstlenilmelidir.

*Devlet özelleştirilen elektrik şirketlerine döviz bazında kilovatsaat başına alım garantisi verirken, otoyol köprülere araç, şehir hastanelerine hasta garantisi verirken, üreticiye de ürün bazında (buğday, arpa, bakliyat, ayçiçeği, soğan, patates vs.) ekim dönemi öncesinde ürününü satın alma, fiyat garantisi ve hasat döneminde enflasyona endeksli fiyat artış garantisi vermelidir.

*Üreticinin an itibarıyla tüm borçları en az 3 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmeli, Ziraat bankası kredilerinin yüzde 80’i düşük faizle ya da faiz sübvansiyonu ile tarım ve hayvancılığa tahsis edilmelidir.

- COVID-19 gıda üretiminin ve gıdaya erişimin ne kadar stratejik ve hayati olduğunu hepimize gösterdi.

Salgın süreci atlatılsa bile iklim ve su krizi nedeniyle gıda ve üretimin bu stratejik konumu önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Bugünden orta ve uzun vadeli üretim planlaması, üretici eğitimi, kentten kırsala dönüş, tarımsal arazilerin korunması ve arındırılması gibi stratejiler uygulama takvimine bağlanarak tüm üreticilerin önlerini görebilmelerini sağlayacak şekilde önceden ilan edilmelidir.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimleri dışlayarak, sorunu baskınlar ve etiket teftişleriyle çözmeye yönelmesi, sonuçsuz kalmaya mahkûmdur.

Yerel yönetimlerin, büyükşehir kırsalındaki üretim çabaları desteklenmeli, büyükşehir çeperlerinde gerçekleştirilecek üretimin pazara, markete, rafa ulaşım maliyetinin düşüklüğü dikkate alınarak, yerel yönetimlerle iş birliğine, ortaklaşa üretim faaliyetlerine merkezi yönetimin de desteği, katkısı sağlanmalıdır.



İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ DE BU ANLAMDA DAHA ÖNCEKİ YÖNETİMCE GÖRMEZDEN GELİNEN ÇİFTÇİ VE HAYVANCI’YA BÜTÇE AYIRIP DESTEK OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR. FİDE VE YEM DESTEKLERİ BUNLARIN EN YALIN ÖRNEKLERİNDEN SADECE BİR KAÇIDIR. ÜRETİCİLERE DESTEK OLAN TÜM BELEDİYELERE VE BAŞKANLARI’NA TEŞEKKÜR EDERİZ.



Bir diğer önemli konu da Merkez Bankası!

Merkez Bankası, faizi iki puan düşürerek 16’ya indirdi. Saray’ın talimatıyla alınan kararın ardından döviz yeniden yükselişe geçti. Elektrikten doğalgaza ve petrole yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu merakla beklenen toplantısının ardından politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirdiğini duyurdu. 200 baz puanlık indirim beklendiği şekilde Türk Lirası’nın değer kaybetmesine neden oldu; Dolar maalesef yönetememenin sonucunda 10 TL’ye dayandı.

ENERJİDE KÜRESEL VE ULUSAL KRİZ KAPIDA

Türkiye için enerji faturası son dönemlerde daha da kritik bir gösterge haline gelmiştir. Avrupa’da yaşanan enerji krizinden Türkiye’nin de etkilenmesi kaçınılmazken, AKP iktidarı önlem olarak henüz bir girişimde bulunacağına dair kamuoyu ile paylaşımda bulunmamıştır.

Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu milleti kaderine terk etmemiş; Kara Kış Fonu hemen kurulmalı önerisini getirerek, tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelerimize milletimiz için ne yapabileceğimizi konuşmak üzere acilen toplantı yapılması çağrısında bulunmuştur.



‘YOK’ YOK!

‘Yok’lar ülkesinde yaşıyoruz maşallah!


İktidara göre Türkiye refah ve mutluluk ülkesi. Tüm dünya Türkiye’yi ve AKP’nin başarılarını kıskanıyor. Tozpembe bir hayat kurup yaşayıp gidiyorlar. Yurttaşın haykırışına sağır, talebine kör kalan AKP hangi sorun ortaya çıksa inkâr ediyor. Kabul etmek zorunda kaldığında ise suçu başkasına atıyor. Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın diğer bileşenlerine göre ülkede hiçbir ciddi sorun yok. Halkı refah içinde mutlu mesut yaşarken Türkiye uluslararası arenada en kötü dönemini yaşıyor. Karşılarına yakınan biri çıktığında ise “nankörlük ve hainlikle” suçlanıyor.

Böyle Bir İktidar Tarihte Görülmedi

-Pahalılık yok
-Konut sorunu yok
-Yurt sorunu yok
-Burs sorunu yok
-İşsizlik yok
-Kürt sorunu yok
-Pandemi ile mücadelede sorun yok



Aslında Hükümetin Kendisi de Ortada Yok


Tüm toplumun gözü önünde yaşanan, her bir bireyin iliklerine kadar hissettikleri sorunlar iktidar için YOK hükmünde. Sorunun birinci derecede muhatabı olan hükümet ortada yok. Her gün televizyona çıkıp ezberlenmiş cümleleri tekrar ediyorlar. Ezberleme yetisini yitirenlerde cam ekranda okuyor. AKP elitlerinin dünyasının aktörleri kendi hayatlarından başkasını göremeyecek kadar körleşmiş durumdalar.

Erdoğan’ın ‘halinden memnun’ dediği yurttaşlar kredi borcu altında eziliyor. 25,5 milyon kişi kredi borçlusu. Başka bir ifadeyle her 100 kişiden 30’u bankalara borçlu. 2,3 milyar liralık kredi ise takibe düşmüş durumda, İcra Dairelerindeki Dosya Sayısı ise 23 Milyonun üzerindedir.

Devlet’te bir an evvel israfın önü kesilmeli, Devlet kamu kaynaklarını kullanarak kendi yatırımlarını yapmalıdır.

Günlük 45 bin araç geçiş garantisiyle inşa ettirilen Çanakkale Köprüsü’nün fiyatı araç başına 15 Euro olacak.

Bugünkü kurla yaklaşık 165 TL’yi bulan köprü geçiş fiyatı, şu anki feribot tarifesinin neredeyse iki katına ulaşmaktadır. Öte yandan yap, işlet, devret modeli kapsamında verilen garanti nedeniyle vatandaşlarımız geçse de geçmese de para ödemek zorunda kalacak. Garanti verilen günlük sayı, yıllık geçiş garantisinin 16 milyon 425 bin araç için verildiği anlamına gelmektedir. Bu güzergâhta feribot üzerinde yıllık 3,5 milyon aracın geçiş yaptığı ifade edilmektedir. Söz konusu güzergâhta olağan trafiğin iki katına çıktığı varsayılsa bile verilen garantiyi karşılamayacak;

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün toplam maliyetinin 7 milyar 145 milyon lira olduğunu açıklamıştır. Buna göre araç trafiği iki katına çıksa bile yaklaşık 2 yılda köprünün maliyeti verilen garantiyle karşılanacaktır. 2022’de açılması hedeflenen köprünün sözleşme süresi 2033 yılında biteceği dikkate alındığında 11 yıl içinde ödenecek garanti tutarıyla yaklaşık Beş adet Çanakkale Köprüsü yapılması mümkündür.

Köprünün hizmete açılmasının ardından, kamuya yük olmaması ve garanti edilen araç geçişini sağlaması için bu güzergâhta neredeyse beş katı daha fazla aracın geçmesi gerekmektedir.

MİLLET İTTİFAKI ORTAĞIMIZ İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN AKŞENİR’İN DEDİĞİ GİBİ, BİZLER PROJE’YE DEĞİL, RANTA KARŞIYIZ

Ülkenin tüm kaynakları beşli çeteye adeta peşkeş çekilmiştir. Millet ittifakı iktidarında rant yandaşa değil vatandaşa sağlanacaktır.


Sözlerime son verirken, şunu belirtmek isterim;

Millet İttifakı’nın hedefi adaylık tartışmaları değil, tek adam sistemini değiştirme ve demokratik güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüştürmektir.

Cumhur ittifakı, kendi değiştirdikleri anayasada siyaset mühendisliği yapmak isterken, şimdi farkına vardıkları ‘siyasal gafletin’ paniğini yaşamaktadırlar. Bunun için bir yandan seçimin zamanında yapılacağını ısrarla yinelerken diğer yandan Millet İttifakı’nı adayını açıklama baskısı altına alma çabasına girişmektedirler. Oysa Millet İttifakı’nın hedefi adaylık tartışmaları değil, tek adam sistemini değiştirme ve demokratik parlamenter sisteme dönüştürmektir!

Ama herkes müsterih olsun. Evet, ülkemizin AKP iktidarıyla birlikte çok büyük sorunların olduğunun farkındayız. Ancak bu sorunlar çözümsüz değildir. Bu soruları Cumhur İttifakı’nın çözme şansı kalmamıştır. Kalsaydı 20 yılda çözerdi. Kaldı ki sorunun sebebi olanlar, sorunun çözümü olamazlar. Kendileri de artık gidici olduklarının farkındadırlar.

Bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor, “AK Parti gidince ne olacak?” diye soruyor. Ne olacak? Biz işbaşına geleceğiz. Millet rahat nefes alacak. Kimse bu milletin fertlerini bölüp, parçalamayacak. Millet İttifakıyla birlikte ülkemizde büyük bir kucaklaşma olacak. Bu ülkenin kaynakları üç beş yandaş için değil, tüm millet için kullanılacak. Bağımsız yargı olacak. Özgür medya olacak. Birinci sınıf bir demokrasi olacak. Herkes canından, malından, geleceğinden emin olacak. Herkesi kucaklayan tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacak, devlet yönetiminde liyakat olacak. İstişare olacak.

Derelerimize, ormanlarımıza, dağımıza, taşımıza, kurdumuza, kuşumuza, gözümüz gibi bakacağız. Kısacası, biz işbaşına geldiğimizde, memlekette bayram olacak. Bunun için yeni kurallarımız hazır, Yeni kurumlarımız hazır. Yeni kadrolarımız hazır. Biz hazırız. Milletimiz hazır. AKP iktidarının notu vatandaşlarımızca belli, Tasdiknamesi hazır. Tasdiknameyi ellerine tutuşturmak için milletimiz biran önce sandığı beklemektedir.



UMUTSUZLUĞA YER YOK,
CUMHURİYET HALK PARTİSİ DİMDİK AYAKTADIR."

Esen'in konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Toplantının diğer kısmı basına kapalı yapıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum