ODAK'lı öğrencilere SAK Ekibinden "Temel Afet Bilinci" Eğitimi

Silivri Afet Koordinasyon (SAK) Merkezi Ekip Lideri Uğur Tozlu, Ekip Lider Yardımcısı Selçuk Ersoy, Arama Kurtarma Personeli Mustafa Türkyılmaz ve Sosyolog Kan Demirkol; Silivri ODAK Okulları’nın ortaokul öğrencilerine temel afet bilinci eğitimi verdi.

ODAK'lı öğrencilere SAK Ekibinden "Temel Afet Bilinci" Eğitimi
Editör: Yaz Dostum
04 Aralık 2021 - 21:20 - Güncelleme: 04 Aralık 2021 - 21:31
Silivri Afet Koordinasyon (SAK) Merkezi Ekip Lideri Uğur Tozlu, Ekip Lider Yardımcısı Selçuk Ersoy, Arama Kurtarma Personeli Mustafa Türkyılmaz ve Sosyolog Kan Demirkol; Silivri ODAK Okulları’nın ortaokul öğrencilerine deprem başta olmak üzere ülkemizde sıkça görülen yangın ve sel afetleri öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları temel afet bilinci eğitimi vererek kazandırdı.

ODAK’lı öğrenciler seminer esnasında SAK ekibinin İzmir depreminde, Manavgat yangınında ve Bozkurt'taki sel felaketinde yaşadıklarını birinci ağızdan dinleme fırsatı buldular. SAK Ekip Lideri Uğur Tozlu, arama kurtarma faaliyetlerinin önemine ve bu faaliyetlerde dikkat edilmesi gereken noktalara dair bilgiler aktarırken, Ekip Lideri Yardımcısı Selçuk Ersoy da özellikle deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrencilerle paylaştı. Sosyolog Kan Demirkol, öğrencilere afetlerin kişisel ve toplumsal psikolojik etkileri üzerine bilgilendirmede bulundu.

NARİNÇ, KATKILARINDAN DOLAYI SAK EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Okulun Genel Müdürü Gülgün Narinç, seminer sonunda paylaşımları için SAK ekibine, duyarlılıkları için okul yönetimine ve ilgileri için tüm öğrencilere teşekkür etti. Soru - cevap şeklinde devam eden eğitimin ardından öğrenciler afetlere hazırlık, zarar azaltma, iyileştirme ve müdahale gibi konularda önemli bilgiler edinerek salondan ayrıldılar.







 

YORUMLAR

  • 0 Yorum