Odak "Okulda Bir Gece" etkinliği ile öğrencilerine bağımsız bir öğrenme deneyimi yaşattı

Odak Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencileri, “A Nıght At School/Okulda Bir Gece” etkinliği kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenleri ile birlikte gizem dolu bir gece yaşadılar.

Odak "Okulda Bir Gece" etkinliği ile öğrencilerine bağımsız bir öğrenme deneyimi yaşattı
Editör: Yaz Dostum
08 Ocak 2024 - 19:21 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 19:30
Değişen ve gelişen bir dünyada farklı ve her zaman yenilikçi bir eğitim anlayışını ilke edinen Odak Koleji, 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen “A Nıght At School/Okulda Bir Gece” etkinliğini çoşkulu ve eğlenceli bir şekilde tamamladı.

KENDİLERİNE VERİLEN ŞİFRELİ MESAJLARI ÇÖZDÜLER

Etkinlikte 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin çok önemli bir misyonu vardı, Eldoria’nın muhafızlarının koruduğu hazineyi bulmak. Hazineyi bulmanın tek bir yolu vardı, o da tüm öğrencilerin katılımıyla yeterli sayıda puana ulaşmaları gerekiyordu. İmkansız gibi görünen bu zorlu görevde öğrencilerimiz İngilizce olarak kendilerine verilen lokasyonu bulabilmek için ekip çalışmasını, lokasyona ulaştıklarında şifreli olarak verilen İngilizce bilmeceleri çözerek analitik düşünmeyi, çözdükleri bilmecelerin cevabını bulmaya çalışarak problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerini uygulamalı bir okul projesi kapsamında geliştirdiler. Aynı zamanda bilişsel ve fiziksel etkinliklerin sentezi ile belirli bir hedefe doğru takım halinde ulaşmak için somut olarak nasıl çalışılması gerektiğine dair eşsiz bir deneyim kazanmış oldular. Gecenin sonunda ise bu zorlu misyonu başarıyla tamamlayan öğrenciler, muhafızların elinden hazineyi almayı başardılar.

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

“A Nıght At School/Okulda Bir Gece” etkinliğinde öğrenciler; problem çözme, analitik düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme gibi yetileri geliştirirken aynı zamanda akranlarıyla oyun oynayarak, yaparak, yaşayarak öğrenmenin keyfini çıkardılar.










 

YORUMLAR

  • 0 Yorum