Saadet Partisi İl Başkanı'ndan Silivri Belediyesi'ne Gönderme!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, yayımladığı bir basın açıklaması ile belediyelerin kaynak yaratmak adına arazi satışı yapmalarını eleştirdi. Silivri Belediyesi’ne de göndermede bulunan Sevim, "İlla bir şey satacaksanız makam araçlarınızı satın" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı'ndan Silivri Belediyesi'ne Gönderme!
Editör: Yaz Dostum
17 Ekim 2020 - 13:15 - Güncelleme: 17 Ekim 2020 - 19:27
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, yayımladığı bir basın açıklaması ile yerel yönetimlerdeki sorunlara işaret etti. Kaynak yaratmak adına belediyelerin arazi satma durumuna da değinen Sevim, konuya tepki göstererek “İlla bir şey satacaksanız makam araçlarınızı satın!” dedi.

Silivri Belediyesi’ne de göndermede bulunan Sevim, “Silivri Belediyesi tarla satıyor. Üsküdar Belediyesi vergi borcu karşılığında camiyi Hazine’ye devrediyor. Örnekleri çoğaltmak maalesef çok kolay… Nereye baksanız aynı döngü, önce borçlan, sonra arazi sat... Kimse kaynakları verimli kullanma, vatandaşın hakkını koruma derdinde değil” ifadelerini kullandı.

Sevim, açıklamalarında şunları kaydetti:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi arazi satıyor. Esenler Belediyesi arazi satıyor. Büyükçekmece Belediyesi arazi satıyor. Silivri Belediyesi tarla satıyor. Üsküdar Belediyesi vergi borcu karşılığında camiyi Hazine’ye devrediyor. Örnekleri çoğaltmak maalesef çok kolay… Nereye baksanız aynı döngü, önce borçlan, sonra arazi sat. Kimse kaynakları verimli kullanma, vatandaşın hakkını koruma derdinde değil lüksten, gereksiz harcamadan vazgeçilmiyor. Bunu biz yapmış ve yerel yönetimde devrim gerçekleştirmiştik. Şimdikiler ise zevk ü sefası için ‘Baba malını satan uçarı mirasyedilere’ benziyor. Bir de bunun adına yönetim deniyor. Buradan belediye başkanlarına seslenmek istiyorum. Artık deniz bitti. Sıcak koltuklarınızdan kalkın, vatandaşın halini görün. İlla bir şey satacaksanız, bir zahmet, belediyenizde makam aracı olarak kullanılan milyonluk arabaları satın”

Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum