Selimpaşa'daki Fabrika İçin İmar Planı Değişikliği Yapıldı

Selimpaşa Mahallesindeki bir sanayi kuruluşu için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine gidildi. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan İmar Komisyonu Başkanı Celalettin Yazıcı, “İşletme tesisi büyütmek istiyor ama buna yanındaki yeşil alandan dolayı imkan yok. İşletmenin teklifi oradaki yeşil alanın imara açılarak başka bir eşdeğer alan ile değiştirilmesi. Hemen yukarıda eşdeğer bir alan var ve satın almış. Kısaca ikisini takas etmek istiyor” dedi. “Silivri Belediyesi’nin yeşil alanı kaybolmadığı gibi 200-300 metre yukarı çıktı ve tamamen bir yeşil alanla bütünleşti” diyen Başkan Volkan Yılmaz ise, “Önümüzdeki günlerde bu fabrika sahipleri esasında burada onlara yarattığımız bir rant, bir zenginleşme olmamakla birlikte Silivri’ye hatruı sayılır bir bağış yapacak” ifadelerini kaydetti.

Selimpaşa'daki Fabrika İçin İmar Planı Değişikliği Yapıldı
Editör: Yaz Dostum
21 Mayıs 2021 - 22:46 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 23:44

Bugün gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı 2. Birleşiminde “Selimpaşa Mahallesi, 191 ada 5 parsel, 186 ada 1 ve 6 parsel ile Açık Otopark Alanı ve Yeşil Alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu” görüşüldü. Selimpaşa'daki bir fabrikanın teklifi ile meclise gelen gündem maddesi, oy çokluğu ile geçti.

Konu şöyle izah edildi:

CELALETTİN YAZICI: “100 METREKARE DAHA BÜYÜK, AYNI İMARDA BİR ALAN OLMASI VE İŞLETMENİN İHRACAT DA YAPAN BİR İSTİHDAM KAPISI OLMASI SEBEBİYLE BU TEKLİFE POZİTİF YAKLAŞTIK”

İmar Komisyonu Başkanı aynı zamanda AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, konuyla ilgili ekran yansıtması üzerinden yaptığı bilgilendirmesinde şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi burada bir parselde işletmemiz var. İşletmenin yanında da sosyal donatı alanları, yeşil alan, trafo ve otopark alanı var. İşletme kapasitesini, tesisi büyütmek istiyor ama bu imkan yeşil alandan dolayı yok. İşletmenin teklifi oradaki yeşil alanın imara açılarak başka bir eşdeğer alan ile değiştirilmesi. Hemen yukarıda gördüğünüz alanda, eşdeğer bir alanı var ve satın almış. Kısaca ikisini takas etmek istiyor. Bunu daha önce yapmıştık. Eşdeğer hatta 100 küsur metrekare daha fazla ve aynı imarda bir alan. Bu tür işletmelere seçildiğimiz zamandan beri pozitif yaklaştığımızı biliyorsunuz. Aynı zamanda ihracat yapan da bir firma. Bu anlamda komisyonda bunu değerlendirdik. Tabi ki CHP’nin burada maalesef kendine göre belki de haklı gerekçelerle muhalefeti oluştu."

YILMAZ: FABRİKA SAHİPLERİ SİLİVRİ’YE HATRI SAYILIR BİR BAĞIŞ YAPACAK

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise Celalettin Yazıcı’nın açıklamasına ilave olarak şunları söyledi:

“Paylaşmamda hiçbir beis yok. Önümüzdeki günlerde bu fabrika sahipleri esasında burada onlara yarattığımız bir rant, bir zenginleşme olmamakla birlikte Silivri’ye hatrı sayılır bir kamu hizmet binası olur, bir okul olur, bir sağlık ocağı olur -bunun daha sonra adını koyarız- bir bağışı Silivri Belediyesi’ne yapacaklarını şimdiden sizlerle paylaşmak istiyorum. Silivri Belediyesi’nin yeşil alanı kaybolmadığı gibi 200-300 metre yukarı çıktı ve tamamen bir yeşil alanla bütünleşti; Silivri Belediyesi ve Silivri halkı buradan kamusal anlamda bir zenginleşme yaşayacak. Emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ederim.”

OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 191 ada 5 parsel, 186 ada 1 ve 6 parsel ile Açık Otopark Alanı ve Yeşil Alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği İmar Komisyonunca “oy çokluğu” ile uygun bulundu. CHP, bu teklifin üst ölçekli nazım imar planına aykırı olduğunu gerekçe olarak sunarak ve yasaya göre hareket etmek gerektiğini vurgulayarak ret oyu kullandığını açıkladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum