Silivri Belediyesinden Silivrispor'a bir çelme daha…

Eski Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, 2021 yılında düzenlediği bir basın toplantısında Silivrispor için kapsamlı bir spor tesisi projesi hazırladıklarını belirtmişti. Takımın alt yapısında yetişecek yeni oyuncuların gelişimlerine destek olacak ve kulübe gelir kaynağı sağlayacak projenin hayata geçirilmesi noktasında Güraslan, ilçenin ileri gelenlerine seslenerek destek çağrısında bulunmuştu. Silivrispor’un otopark ve otogar gelirlerini kesmesiyle son dört buçuk yılda takıma yaşattığı zorluklarla anılan Volkan Yılmaz Başkanlığındaki Silivri Belediyesi’nden bir hamle daha geldi. Güraslan’ın tam da projenin yapılmasını istediği bölgeye, belediye tarafından Spor Adası Projesi yapılacağı duyuruldu. Konudan haberdar olan Güraslan, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında “Keşke karşımızda değil de yanımızda durmuş olsaydınız. Şimdiye kadar bir çok gencimiz bu tesislerden istifade ederdi. Geçen zamana yazık oldu. Neyse ki az da olsa bizden ilham almışsınız teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Silivri Belediyesinden Silivrispor'a bir çelme daha…
Editör: Yaz Dostum
27 Aralık 2023 - 23:56 - Güncelleme: 04 Ocak 2024 - 15:10
Eski Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, 2021 yılında düzenlediği bir basın toplantısında Müjdat Gürsu Stadı arkası Alibeyspor Salonu yanındaki devlete ait 63 dönümlük bir araziye Silivrispor için kapsamlı bir tesis yapılması hususunda proje hazırladıklarını belirtmişti. 2020 yılının Şubat ayında AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu ile birlikte projeyi hazırladıklarını ifade eden Güraslan, o günkü açıklamalarında ilçemizin ileri gelenlerine seslenerek “2-3 defa Ankara’ya ziyaretlerimiz oldu. Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’e kadar bu projeyi götürdük. Bu projenin geliştirilmesi gerektiğini ve tesisin etrafına atletizmle ilgili bir tartan pisti de yapılmasını istedi. Kendisi de pisti projeye dahil edip Spor Bakanımızın önüne götürdü. Bir noktaya kadar güç bitiyor ve siyaset devreye giriyor. Gelin hep beraber birlik olalım, Silivrispor’un alt yapı projesini onaylatalım Silivri’ye kazandıralım. Çünkü, o 63 dönümlük arazi devletin yani istenirse bir çok şey yapılabiliyor. Yeter ki niyete girilsin ve yapılsın.” söylemlerinde bulundu.

SİLİVRİSPOR’UN TESİS PROJESİ GÖRMEZDEN GELİNDİ BELEDİYE KENDİ SPOR ADASINI İNŞA EDİYOR

MHP’li Volkan Yılmaz Başkanlığındaki Silivri Belediyesi, projenin hayata geçirilmesi adına her hangi bir adımda bulunmadı. Aksine söz konusu tarihlerde takımın otagar ve otopark gelirlerini kesmesiyle gündemdeydi. Zor bir sürece doğru ilerleyen Güraslan’ın destek çağrılarına kimseden yanıt gelmedi. “Planlanan proje yapılacak mı?” düşünceleri kafalarda dolaşırken Silivri Belediyesi’nden takıma karşı sürpriz bir hamle daha geldi. Belediye’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir duyuruda Silivrispor’un tamda Spor Tesisi istediği noktaya kendilerine ait Spor Adası Projesi yapacağı ve temel atma töreninin gerçekleştirileceği bildirdi.  



GÜRASLAN: “KARŞIMIZDA DEĞİL YANIMIZDA DURMUŞ OLSAYDINIZ ŞİMDİYE KADAR BİR ÇOK GENCİMİZ TESİSLERDEN İSTİFADE EDERDİ GEÇEN ZAMANA YAZIK OLDU”

Silivrispor’a gelir kapıları sağlayacak proje askıda bırakılırken belediye kendi üzerinden Spor Adası projesinin dün temellerini attı. Konuyla ilgili haberdar olan eski Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarında şunları söyledi:

“Öncelikle Silivri için hayırlı olsun. Fakat, 15 Mayıs 2021'de ben ve yönetimim projeyi basın toplantısında herkese bildirdiğimizde keşke karşımızda değil de yanımızda  durmuş olsaydınız. Şimdiye kadar birçok gencimiz bu tesislerden istifade ederdi geçen zamana yazık oldu. Neyse ki az da olsa bizden ilham almışsınız teşekkürler”

ÇOLAKOĞLU, TESİS PROJESİNİ ÖNEMSEMEDİ

Takım zor durumlara düşmesine rağmen ayakta tutan dik duruşunu bozmayan Güraslan’ın bu davranışı kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken Silivrispor Kulübü Başkanı Nuri Çolakoğlu, önceki gün bir basın toplantısı gerçekleştirerek yarım sezon ile ilgili durum değerlendirmesinde bulundu. Daha önce takımın otopark ve otogar gelirlerini kesmesiyle anılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a özel forma yaptırıp hediye götürmesiyle gündeme gelen Çolakoğlu, tesis projesiyle alakalı hiçbir beyanda bulunmadı. Aksine, belediyenin Spor Adası Projesi’nin temel atma merasimine katılarak yapılan tüm açıklamalara karşılık alkış tuttu. Aynı zamanda Çolakoğlu, beton dökümü için Volkan Yılmaz ile birlikte butona bastı.



‘MENFAATSİZ SİLİVRİSPOR’ SÖYLEMİ LAFTA MI KALDI?

Tamamen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yanında olduğunu, takımın tesis projesini de önemsemediğini adeta gözler önüne seren Çolakoğlu’nun kendi “Menfaatsiz Silivrispor” söylemlerini de yere düşürmüş oldu.



GÜRASLAN’IN SİLİVRİSPOR İÇİN İSTEDİĞİ TESİS PROJESİ TALEBİNDEKİ DETAYLAR

Eski Silivrispor Kulübü Başkanı Taylan Güraslan, 15 Mayıs 2021'de gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında şu ifadeleri kullanarak ilçenin ileri gelenlerini projeye destek olmaya çağırmıştı:

“Silivrispor için Altın Ordu Futbol Kulübü’nün Spor Tesisi gibi bir proje planladık. Müjdat Gürsu Stadı arkası Alibeyspor Salonu yanında devlete ait 63 dönümlük bir arazi bulduk. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu ile birlikte 2020 yılının Şubat ayında o bölge için bir proje hazırladık. Yapılmasını istediğimiz bu tesisin içerisinde, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, çim saha, suni saha, alt yapı tesisi, A takımı tesisi ve kulübe gelir kaynağı sağlaması adına 2 tane halı saha ve orta alanda bir kafe yer alacak. Tabi burada spor salonu işletmelerinden de kulüp gelir kaynağı sağlayacak.



“PROJEMİZ, YATIRIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRÜ AHMET DİLSİZ’E KADAR GİTTİ”

Günlerce bu proje ile alakalı toplantılar yaptık. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Sami Barlas ve Mustafa Çolakoğlu da bizlere katıldı. Hatta AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu da devreye girdi. 2-3 defa Ankara’ya ziyaretlerimiz oldu. Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’e kadar bu projeyi götürdük. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde Dilsiz, bu projenin geliştirilmesi gerektiğini ve tesisin etrafına atletizmle ilgili bir tartan pisti de yapılmasını istedi. Kendisi de pisti projeye dahil edip Spor Bakanımızın önüne götürdü.

“BİR NOKTADAN SONRA GÜÇ BİTİYOR VE ORADA SİYASET DEVREYE GİRİYOR”

Ben şunu istiyorum; şuanda Silivrispor’un tesisleri yok. Bizim yönetim olarak sorumluluğumuz bu projeyi hazırlamak. Buranın siyasi isimleri dahil olmak üzere ilçemizin ileri gelenleriyle birlikte tüm paydaşlar birlik olup bu projeyi hayata geçirmek noktasında adımlar atılmalıdır. Bir noktadan sonra çünkü, güç bitiyor ve orada siyaset devreye giriyor.

“PROJEYE HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM”

Ben çok gördüm, Aksaray Kulüp Başkanı, Aksaray Kaymakamı, Aksaray Valisi, Aksaray Milletvekilleri hep birlikte Spor Bakanını ziyarete gidiyorlar. Ama biz bu ziyaretleri hep kısır döngülerle gerçekleştirdik. Ben isterdim ki hep beraber olalım. Projeye sahip çıkalım ve gençlerin önünü açacak bu yatırımı Silivrispor’a kazandıralım. Sadece Silivrispor da değil burada bir çok amatör kulüpler de faydalanabilir. Bir çok gence de burada spor yaptırabilirsiniz.

“İSTENİRSE YAPILABİLİR YETERKİ NİYET EDİLSİN"

Altın Ordu Futbol Kulübü Spor Tesisini hep konuşuyoruz dillendiriyoruz sürekli ama Silivri’ye alt yapıyla ilgili çakılmış bir proje yok. Biz bunu Şubat 2020 de ön gördük. Şuanda bu proje Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’in önünde bekliyor. Bende sesleniyorum hep beraber birlik olalım, Silivrispor’un alt yapı projesini onaylatalım Silivri’ye kazandıralım. Çünkü, o 63 dönümlük arazi devletin yani istenirse bir çok şey yapılabiliyor. Yeter ki niyete girilsin ve yapılsın. Hatırladığım kadarıyla, Tekirdağ da 80 Milyona yakın bir spor yatırımı olacak. Bu tesisin de bedeli 15 – 20 Milyon lira arasında olur diye düşünüyoruz.  Bu proje Silivri’ye kazandırılırsa hem bizim için hem de Silivrispor için çok güzel bir çalışma olmuş olur."

Haber: Batuhan Güçlü








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum