Silivri Cezaevinde Görevli İnfaz Koruma Memuru 3. Şiir Kitabını Çıkardı

Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda infaz ve koruma memuru olarak görev yapan şair-yazar Zafer Baysal, “Dört Duvar” adlı 3. şiir kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Silivri Cezaevinde Görevli İnfaz Koruma Memuru 3. Şiir Kitabını Çıkardı
Editör: Yaz Dostum
23 Ağustos 2021 - 20:21 - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 - 20:33
Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda infaz ve koruma memuru olarak görev yapan Zafer Baysal; 2017 tarihinde “Yıpranmış Yıllar” adlı kaleme aldığı ilk şiir kitabının ardından 2019 tarihinde çıkardığı “Vah Emeklerim Vah” eserinden sonra 2021’de “Dört Duvar” adlı 3. şiir kitabıyla okurlarının karşısına çıktı.

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CİPDER) Genel Başkan Yardımcısı olarak da görevini sürdüren şair-yazar Baysal; yeni kitabında demir parmaklıklar ardını anlattı.




BAYSAL: “SOĞUK DUVARLAR ARASINDA İNSAN VE İNSAN YETİŞTİRME SEVDALISI OLARAK ÇALIŞIYORUM”

“Dört Duvar” adlı kitap hakkında açıklamada bulunan Şair Yazar Zafer Baysal, “Ben infaz ve koruma memuruyum, mesleğim gereği uzun yıllar kapalı kapılar ardında, soğuk duvarlar arkasında kimi gün baba, kimi gün abi, kimi gün öğretmen oldum ve gün geçtikçe yüreğim büyüdü. İnsan ve insan yetiştirme sevdalısı olarak gece gündüz çalışarak yıprandık. Bu bağlamda 3 yıl önce “Yıpranmış Yıllar” adlı ilk şiir kitabını, 2019 tarihinde ise "Vah Emeklerim Vah" 2021 yılında dört duvar atlı kitabımı çıkarttım” dedi.



300’DEN FAZLA ŞİİR YAZDI

Zorlu görevinin yanı sıra kültür-sanat faaliyetlerine olan katılımcı yaklaşımını aralıksız sürdüren Zafer Baysal, 300’den fazla şiir yazdığını dile getirdi.



YENİ ESERİNİ COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE YAŞANILAN KARANTİNA GÜNLERİNDE ÇIKARDI

Covid-19 karantina günlerinde yeni kitabını çıkaran Baysal; “Dört Duvar” eseri ile Türkiye'nin son 15 yılına damga vuran Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki kilidin öte tarafına ışık tuttu.



İLK İMZA ETKİNLİĞİNİ SİLİVRİ CEZAEVİNDE YAPTI

Dört Duvar'ın ilk imza günü, Silivri 5 No'lu Ceza İnfaz Kurumunda pandemi nedeniyle tutulan karantina nöbetinden sonra kurum kütüphanesinde gerçekleştirildi. Tanıtım programında konuşan şair-yazar Zafer Baysal, kitabın yayımlanmasında emeği geçen Doğu Kitabevi sahibi İbrahim Horuz ile kurum müdürlerine, idare memurlarına ve meslektaşlarına teşekkürlerini sundu.
Haber : Hazal BAŞARAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum