Silivri'de Coşkulu Nevruz Kutlaması

21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Toplulukları Haftası etkinlikleri, Silivri Gazi İlkokulu'nda gerçekleştirilen programla kutlandı. Program sonunda Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ile Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Nevruz Ateşi’ni birlikte yaktıktan sonra Türklerin Ergenekon’dan çıkışının simgesi olarak örs üzerinde demir dövdü.

Silivri'de Coşkulu Nevruz Kutlaması
Editör: Yaz Dostum
21 Mart 2022 - 20:53 - Güncelleme: 21 Mart 2022 - 21:18
21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Toplulukları Haftası, Silivri Gazi İlkokulu'nda düzenlenen kapsamlı bir programla kutlandı. Baharın müjdecisi ve Türklerin Ergenekon’dan çıkışlarını temsil eden 21 Mart tarihi, birlik ve beraberlik mesajlarına sahne oldu.

Programa, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Talat Deniz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.



ORTAK NOKTA BIRLİK VE BERABERLİK TEMENNİSİ OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Silivri Gazi İlkokulu Müdürü Şendoğan Çorbalı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirmesiyle birlikte start aldı. Protokol üyelerinin de konuşmalarını gerçekleştirmesi ile birlikte öğrenciler tarafından Nevruz Bayramı konulu şiirler okundu.



TOĞAN VE YILMAZ, YUMURTA TOKUŞTURDU

Öte yandan öğrencilerin halk oyunları gösterilerini sergilemesi ile birlikte Türklerin Nevruz Bayramı’nı kutlama adetlerinden biri olarak öğrenciler sepetlere koydukları renk renk boyanmış yumurta ve şekerlemeleri misafirlere dağıttı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,’ın yumurta tokuşturma anı ise eğlenceli görüntülere sahne oldu.



NEVRUZ ATEŞİNİ YAKIP ÖRSTE DEMİR DÖVDÜLER

Programda Nevruz ateşini Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yine birlikte yaktı. Ateşin üzerinden atlayan protokol üyeleri daha sonra da Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsilen örs üzerinde demir dövdü.



Program, Silivri Gazi İlkokulu velilerince hazırlanan ikramların misafirlere sunumu ile son buldu.










 

YORUMLAR

  • 0 Yorum