Silivri'de hayvanseveri hastanelik eden maganda, ifadesinden sonra serbest bırakıldı!

Silivri'de yaşadığı mahallede sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen Kerem B. adlı hayvansever, sokak köpeklerini beslediği sırada bir magandanın saldırısına uğradı.

Silivri'de hayvanseveri hastanelik eden maganda, ifadesinden sonra serbest bırakıldı!
Editör: Yaz Dostum
10 Mayıs 2021 - 16:31 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 - 16:40

4 Mayıs günü 18.30 sularında Silivri Alibey Mahallesi'nde sokak hayvanlarını besleyen Kerem B., aynı sokakta oturan İslam G. tarafından saldırıya uğradı. Darp edilen ve uğradığı saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Kerem B.'nin sağ elinde ve parmaklarında saldırı sebebi ile kırıklar oluştuğu belirlendi. Yapılan müdahalelerin ardından Kerem B.'ye 15 gün işgöremez raporu verilirken, saldırgan İslam G. ise tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlamasıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HAYKURDER "Zalimden değil, mazlumdan yana olunmalı"

Olayın duyulmasının ardından merkezi Silivri'de bulunan Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı bir açıklamayla olaya tepki gösterdi. Paçalı açıklamasında, "Bir arkadaşımız tüm vicdani sorumluluk duygusuyla sokak hayvanlarının yaşamına destek olmak için çaba harcarken birileri O'nun hayatına kast etti. Çevre sakinlerinden öğrendiğimiz kadarıyla İslam G. ve Savaş G. adlı iki şahsın bir süredir bu çevrede sokak hayvanlarının üzerine torpil gibi patlayıcı maddeler atarak, zaman zaman da taşla sopayla saldırarak zarar verdiğini, eziyet ettiğini öğrendik. Bu iki magandanın son hedefi ise sokak hayvanlarını hiç bir menfaat gözetmeden besleyen, koruyan, kollayan bir hayvansever arkadaşımız oldu. İslam G. adlı şahıs, hayvansever arkadaşımıza önce küfürler ederek üzerine yürümüş, ardından mamaları etrafa saçarak tüketilemez hale getirmiş, hemen sonra da arkadaşımızı darp ederek hastanelik etmiş. 15 gün işgöremez raporu verilmiş, vücudunda kırıkları var, ölümüne saldırıya uğramış ama saldırgan serbest. Ne sokak hayvanları, ne hayvanseverler güvende değil. Yasalar ne yazık ki mazlumu koruyacağına zalimin sırtını sıvazlayıp cesaret veriyor" dedi.

"Peşini bırakmayacağız"

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, saldırıya uğrayan hayvansever Kerem B.'ye dernek tarafından avukat görevlendirerek hukuki destek vereceklerini de belirtti. Sürece müdahil olacaklarını ifade eden Paçalı; "Olaydan haberdar olur olmaz arkadaşımıza ulaştık, kendisi ile görüştük, her türlü desteği vereceğimizi belirttik. Bu iki şahsın sokak hayvanlarını zehirlemekle tehdit ettiğini ve endişeli olduğunu ifade ediyor. Biz konuyla ilgili olarak hem emniyet yetkilileri ile hem de belediyemiz ile görüşerek her türlü önleyici tedbirin alınması noktasında değerlendirmelerde bulunduk. Belediyemiz anılan bölgede 5199 sayılı kanun yönünden yasal uyarı afişlemesi yapıyor. Kolluk birimlerimiz ise o bölgede sokak hayvanlarına yahut hayvanseverlere yönelebilecek olası saldırılara karşı hassas çalışmalar yürütecek. Biz de dernek olarak ayrıca bu iki şahıs hakkında hem hayvanların beslenmesine engel oldukları, hem hayvanlara eziyet ettikleri hem de kısıtlamalara aykırı hareket ettikleri gerekçesi ile yasal işlem yapılması adına müracaatçı olacağız. Derneğimizden bir avukat arkadaşımız da Kerem'e yönelik bu alçak saldırı sebebi ile Kerem adına hukuki süreci takip edecek. Bu konuda gerekli hukuki desteği de sağlayacağız. Bölge beslemelerini de dernek olarak biz sürdüreceğiz. Hem eziyet gören sokak hayvanları hem canına kastedilen hayvansever arkadaşımız güvende değil. Bu alçakça saldırının peşini bırakmayız. Onlar için adalet ve güvence istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum