Silivri'de jeotermal kaynak aranacak

Makro İnşaat, turizm tesisinde kullanmak üzere İstanbul’un Silivri ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Silivri'de jeotermal kaynak aranacak
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2020 - 14:39
Enerji Günlüğü - Makro İnşaat, turizm tesisinde kullanmak üzere İstanbul’un Silivri ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Makro İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından İstanbul İli, Silivri İlçesi, Kadıköy Mahallesi, 2019/19 (Erişim No: 3388992) ruhsat numaralı saha içerisinde yer alan 1768 Parselde kayıtlı 935 m2 yüzölçümlü alanda jeotermal kaynak arama sondaj çalışması planlanıyor. Döner (Rotary) yöntemiyle yapılacak sondajın derinliği yaklaşık 1.500 m (1.250 m ±250 m) olarak planlanıyor.

JEOTERMAL KAYNAK TURİZM AMAÇLI KULLANILACAK

Şirket kendi sahasında yapacağı sondaj çalışmasını 45 günde tamamlamayı planlıyor.  Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınması halinde jeotermal kaynak inşasına devam edilen Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü Projesi içerisindeki sosyal tesislerde kullanılacak. Jeotermal kaynak ile tesisin hamam-banyo kısmında tesis sakinlerine kaplıca havuzu hizmeti verilmesi öngörülüyor. Termal akışkanın sıcaklık değeri ve debisine bağlı olarak; ayrıca tesisin ısıtılması ve farklı sağlık turizmi uygulamaları da gerçekleştirilebilecek. Eğer sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak ve saha terk edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum