Silivri'deki 12 Köy Okulunun Tuvaleti A'dan Z'ye Yenilenecek 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu akşam gerçekleştirilen Geleneksel 9. Kadıköy Karpuz Yarışması’nda ilçe genelindeki eğitim yatırımları üzerine bilgilendirme yaptı. Yılmaz, “Yeni bir kampanya başlatıyoruz.  Yine köylerden başlıyor. 12 tane köy okulumuzun tamamının tuvaletlerini A’dan Z’ye hijyen standartlarında yenileyip, pırıl pırıl sizlere hediye edeceğiz” dedi.

Silivri'deki 12 Köy Okulunun Tuvaleti A'dan Z'ye Yenilenecek 
Editör: Yaz Dostum
22 Ağustos 2020 - 23:21 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 23:26
Silivri’de yetişen doğal ürünlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Kadıköy Karpuz Festivali, bu akşam pandemi nedeniyle kısıtlı etkinliklerle yapıldı.Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada tarımsal üretime olan desteklerinin artarak devam edeceğinin belirtmesinin yanında “adil yönetim” vaadi çerçevesinde ilçe merkezine uzak mesafedeki köylerde yaşayanlar için planladıkları eğitim hizmetleri ile ilgili çalışmaları da açıkladı.

“SİLİVRİ'DE YAŞAYAN HERKESİN SİLİVRİ'Yİ YAŞAMA HAKKI VAR”

Başkan Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:
“Yola çıkarken bütün yatırımlarımızın çocuklara ve gençlere olacağını söylemiştim. Adil, şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışı vaat etmiştik. Mutlu Aile, Mutlu Çocuk, Mutlu Silivri vaadinde bulunmuştuk. Silivri çarşı meydanından veya sahilden ibaret bir kent değildir, Silivri'de yaşayan herkesin Silivri'yi yaşama hakkı vardır demiştik. Silivri’de 8. sınıfı bitiren her çocuğun bir yabancı dil konuşabilmesini, bir müzik aleti, bir enstrüman çalabilmesini, yine bir spor alanında lisanslı bir sporcu olmasını, eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinden yararlanması gerektiğini sıklıkla ifade etmiştim.

“KÖY OKULLARINI KÜTÜPHANE, BİLGİSAYAR ODASI VE TİYATRO SALONU İLE BULUŞTURMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
 
Silivri Belediyesi’ne hiçbir yük getirmeden bir kampanya başlattık. Silivri’de 12 tane köy okulumuz var. Kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro sahnesi olmayan köy okulu kalmayacak dedik. Bu kapsamda da en uzak köyleri seçtik; Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere’den başladık, üç köyümüzdeki kütüphaneleri, tiyatro salonlarını, bilgisayar odalarını bitirdik. Yine burada Şehit Olcay Özcan İlkokulu’ndaki hem kütüphaneyi hem de Ziya Gökalp Konferans Salonu’nu tamamladık. Biz bu çalışmayla köydeki pırıl pırıl çocukların, gençlerin şehirdeki standartlarda eğitim almasını hedefledik.

“12 TANE KÖY OKULUMUZUN TUVALETİ HİJYEN STANDARTLARINDA YENİLENECEK”

Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz.  Yine köylerden başlıyor. 12 tane köy okulumuzun tamamının tuvaletlerini A’dan Z’ye hijyen standartlarında yenileyip, pırıl pırıl sizlere hediye edeceğiz. Bunları yaparken bir farkındalık olsun istiyoruz. Hamasi söylemlerin yerini eylemlere ve icraatlara bırakması gerektiğini söylüyoruz. Onun için hanımefendiler hiç merak etmeyin hep ama hep sizinle yol yürümeye devam edeceğim çünkü sizinle yol yürüdüğümde biliyorum ki hayatın en hassas noktalarına dokunuyoruz."
 
Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum