Yılmaz: "Köylü Milletin Efendisidir Demeye Devam Edeceğiz"

Bu akşam gerçekleştirilen Geleneksel 9. Kadıköy Karpuz Yarışması’nda konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Israrla tarım, üretim, hayvancılık demeye devam edeceğiz” dedi ve ekledi: “Buradaki çiftçi ağabeylerim, kardeşlerim, genç arkadaşlarım hiç ama hiç umutsuzluğa kapılmasın. Önümüzdeki yıllarda bu topraklardan çıkan ürünlerin ne kadar değerli olacağını, herkesin İstanbul’dan koşarak gelip Silivri’deki ürünleri satın almak için birbirleriyle yarışacakları günleri beraber yaşayacağız.”

Yılmaz: "Köylü Milletin Efendisidir Demeye Devam Edeceğiz"
Editör: Yaz Dostum
22 Ağustos 2020 - 22:24 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 22:40
“Geleneksel 9. Kadıköy Karpuz Yarışması, bu akşam Kadıköy Meydanında gerçekleştirildi. Yarışma 23 üretici arasında yapılırken, birinci olan genç üretici Atakan İpek’e tam altın ödülü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından takdim edildi. Pandemi tedbirleri altında coşku içinde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Başkan Yılmaz, tarımsal üretime desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

“YAPTIĞIMIZ FESTİVALLERİN TAMAMI BU TOPRAKLARIN ÜRETİME DÖNMESİNİ HEDEFLİYOR”

Başkan Volkan Yılmaz, burada gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Silivri Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı festivallerin tamamı tarım temalı. İstanbul’un en güzel ve verimli olan topraklarının üretime dönmesini hedefleyen tarım temalı festivaller.

“TÜRKİYE’DEKİ EN LEZZETLİ KARPUZ OLAN KADIKÖY KARPUZUNUN TANITILMAYA İHTİYACI VAR”

Pandemi döneminde bu organizasyonları konserlerle taçlandıramıyoruz. Kucaklaşamıyoruz, halay çekemiyoruz, yoğun kalabalıklarla yapamıyoruz ama Türkiye’deki en lezzetli karpuz olan Kadıköy karpuzunun da tanıtılmaya ihtiyacı var. Dün yine ulusal kanalların ana haberlerinde Kadıköy karpuzunu ve ablaların, teyzelerin biraz önce kaynattığı karpuz pekmezini tanıttık. Buna devam edeceğiz.

“TARIM TOPRAKLARI, İMARLI ARAZİLERDEN DAHA DEĞERLİ”

Israrla tarım, üretim, hayvancılık demeye devam edeceğiz. Tarım topraklarının imarlı arazilerden daha değerli araziler olabileceğini ve bunu başarabileceğimizi inatla söylemeye devam edeceğiz. Bu topraklara inanacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Toprak o kadar cömert ki dökülen her damla alın terinin karşılığını verir” diyeceğiz. “Köylü milletin efendisidir” demeye devam edeceğiz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ ÜRETİCİYE ÖNCÜ OLACAK”

Ama bunu yaparken de Silivri Belediyesi’nin, Silivri Belediye Başkanının ve mesai arkadaşlarımın tamamının sizlerle beraber yol yürümesi, hatta sizin bir adım önünüze düşüp önder olup teknolojiyle tarımı buluşturup çiftçiye, hayvancıya, tarımsal üreticiye yol göstermesi gerekiyor. Onun için biz tarım demeye, üretmeye, tarım topraklarının imarlı topraklardan daha değerli topraklar olabileceğini söylemeye devam edeceğiz.

“ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Buradaki çiftçi ağabeylerim, kardeşlerim, genç arkadaşlarım hiç ama hiç umutsuzluğa kapılmasın. Göreceksiniz önümüzdeki yıllarda omuz omuza verip bu topraklardan çıkan ürünlerin ne kadar değerli olacağını, herkesin İstanbul’dan koşarak gelip Silivri’deki ürünleri satın almak için birbirleriyle yarışacakları günleri de beraber yaşayacağız. Benim buna inancım tam. Silivri Belediyesi olarak tarım paydaşları ile çok önemli projelere imza atacağız.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum