Silivri'deki döküm fabrikası zehir mi saçıyor? Sabah, gündeme getirdi!

Sabah Gazetesi, Silivri'deki bir döküm fabrikasından renkli ve kimyasal tozlar yayıldığına dair bir haber yayımladı. Bölge sakinlerinin konu hakkındaki sıkıntılarının gündeme getirildiği haberde, vatandaşların firmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayet ettikleri belirtildi. Zehirli maddeleri yaydığı tespit edilen firmanın alması gereken tedbirler kendilerine tebliğ edilmesine rağmen firmanın aynı işleyişe devam ettiği öğrenildi.

Silivri'deki döküm fabrikası zehir mi saçıyor? Sabah, gündeme getirdi!
Editör: Yaz Dostum
21 Ağustos 2022 - 15:32
Ulusal haber mecralarından Sabah Gazetesi, Silivri'deki bir döküm fabrikasından renkli ve kimyasal tozlar yayıldığına dair bir haber yayımladı. "Silivri’deki döküm fabrikası zehir saçıyor" başlığı ile kamuoyuna servis edilen haberde, bölge sakinlerinin yaşadığı sıkıntılar anlatıldı. 

Mimar Sinan Mahallesi çevresindeki sanayi sitesinde bulunan bir fabrikadan renkli ve kimyasal tozlar yayıldığına ilişkin gerekli bilgi, tozlara en çok maruz kalan Silivri Star Life Villaları'nın yöneticisi Araştırmacı Yazar ve Uluslararası Kafkas Vakfı Başkanı Hayati Küçük tarafından verildi.

Konuyla ilgili şikayeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Küçük açıklamalarında, Aral Döküm Makine ve Sanayi şirketine alınacak tedbirlerin tebliğ edildiğini, fakat toz yayılımının devam ettiğini kaydetti.  

Küçük, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi: "Aral Döküm'ün yaptığı insanlık suçu. Resmen filtreden geçirmeden tüm atığı boşaltıyor çevreye zarar veriyor. Soluduğumuz tozlar beyin ve akciğer hücrelerine zarar veriyor, Alzheimer ve kanser riski taşıyoruz. Ama fabrikanın umurunda değil.”



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum