Silivri'deki sanayiciler ve eğitimciler çevrim içi toplantıda buluştu

Silivri'de meslek lisesi müdürleri, ortaokul rehber öğretmenleri ile sanayiciler çevrim içi toplantıda bir araya geldiler.

Silivri'deki sanayiciler ve eğitimciler çevrim içi toplantıda buluştu
Editör: Yaz Dostum
10 Nisan 2021 - 13:37

Mesleki eğitime ilginin her geçen gün artıyor olmasında iş dünyasının yaklaşımının da çok önemli bir payı var. Artık özel sektör Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yakın işbirliği yürütüyor. Mesleki eğitimin, sektörlerin ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda Silivri'de de çevrim içi ortamda bir toplantı gerçekleştirildi.

DERSLERİN SANAYİ VE HİZMET SÖKTÖRÜNÜN BEKLENTİLERİYLE BAĞDAŞTIRILMASI ADINA İSTİŞARELER YAPILDI

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş’ın önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda,  şehrin ihtiyacını ve üretimini dikkate alan bir anlayışla derslerin sanayi ve hizmet sektörünün beklentileriyle bağdaştırılması konusunda görüşmeler yapıldı.

ÖĞRENCİLERİN DOĞRU MESLEĞİ SEÇMELERİ ADINA KARARLAR ALINDI

Meslek Lisesi Müdürleri, Ortaokul Rehber Öğretmenleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda, temel eğitimi bitirdikten sonra meslek veya eğitim alanını seçme durumu ile karşılaşacak olan öğrencilerin karar verme aşamasında ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun şekilde yönlendirmeler yapılması adına kararlar alındı.

ÜRETİM KONUSUNDAKİ VERİMLİLİĞİN ARTTIRILMASI HEDEFLENDİ

Öğrencilerin başarılı, mutlu ve yaratıcı gelişimlerine ön ayak olmak adına yapılan bu toplantı çerçevesinde okul-sanayici iş birliği ile özel sektör kuruluşlarının da üretim konusundaki verimliliğin artırılması hedef alındı.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum