Silivri'deki Siyasi Parti İlçe Başkanlarından Regaip Kandili Mesajları

Silivri’deki siyasi parti ilçe başkanları Regaip Kandili dolayısıyla resmi sosyal medya hesapları üzerinden tebrik mesajı yayımladılar. Hayır ve bereket duaları ile paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberliğin korunması noktasında vurgular yapıldı.

Silivri'deki Siyasi Parti İlçe Başkanlarından Regaip Kandili Mesajları
Editör: Yaz Dostum
18 Şubat 2021 - 20:06
Söz konusu mesajlar şu şekilde:

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu:

Değerli Hemşehrilerim, Bu gece hep beraber mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Rahmeti, bereketi ve mağfireti ile İslam âleminin milli ve manevi duygularla büyük bir özlemle beklediği, üç ayların manevi iklimine girdiğimizin habercisi olan Regaip Kandili, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran müstesna gecelerdendir. Sağlık, sıhhat ve iman ile Yüce Allah’a şükür imkânı bulacağımız bu özel gecenin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran ve Regâib kandiliyle başlayan, Üç Aylar, Miraç ve Berat Kandilleri ile devam eden ve bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan ayı ile sona ererek bayram ile taçlanır. Her biri ayrı bir bağışlanma vesilesi olan bu mübarek günlerin maddî ve manevî tüm dertlerimize deva,  günah ve kusurlarımızın bağışlanmasına vesile olması temennisi ile Ülkemizin ve İslam âleminin Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum. Dualarınız kabul, ömrünüz hayır ve bereketle dolsun.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen:

İslam âleminde önemli bir yeri olan Regaip Kandil’ini coşku ve sevinç ile karşılıyoruz. Regaip sözcüğünün kelime anlamı bereket, verimlilik, ikram ve yakınlık anlamına gelmektedir. Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

Ayrıca Regaip Kandili, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak bilinen üç aylara girdiğimizi müjdeleyen gecedir. Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. İslam dininde mübarek sayılan Üç Ayların müjdecisi olan Regaip Kandilinin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Regaip Kandil’ini kutluyor; içinde bulunduğumuz zor günlerden umut dolu yarınlara, barış, huzur ve adaletli günlerin başlangıcına vesile olmasını temenni ediyorum.

BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu:

Kandiller Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi  birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Silivrili  hemşerilerimin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum