Silivri'deki Veli Akademileri Aralık Ayında Dolu Dolu Geçti

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımızın kendi bünyesinde telekonferans yöntemiyle canlı yayınlara taşıdığı "Veli Akademileri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme seminerleri Aralık ayında da dolu dolu geçti. Alanında uzman doktor ve eğitimciler tarafından verilen seminerlerde aile içi iletişimden mahremiyet ihmal ve istismara, akademik başarı ve meslek seçiminden teknoloji bağımlılığına kadar bir çok konu hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı.

Silivri'deki Veli Akademileri Aralık Ayında Dolu Dolu Geçti
Editör: Yaz Dostum
02 Ocak 2021 - 18:11 - Güncelleme: 02 Ocak 2021 - 18:17
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Veli Akademileri Projesi" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımızın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği bilgilendirme seminerleri tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla telekonferans yöntemiyle canlı yayınlara taşındı.

Alanında uzman doktor ve eğitimciler tarafından verilen seminerlerde Aralık ayı her zaman olduğu gibi yine dolu dolu geçti.

Aile içi iletişimden mahremiyet ihmal ve istismara, akademik başarı ve meslek seçiminden teknoloji bağımlılığına kadar bir çok konu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İşte, verilen seminerlerin bazıları şöyle oldu;

Selimpaşa İlkokulu'nda Psikolojik Danışman Emre Varlı tarafından 03 Aralık 2020 Perşembe günü "Mahremiyet, İhmal ve İstismar" konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Yavuz Selim İlkokulu'nda Dilek Özcan'ın moderatörlüğünde 03 Aralık 2020 Perşembe günü Öğretmen Fatma Elif Tomar tarafından "Bir Zamanlar Çocuktuk" başlığı altında seminer düzenlenerek Görme Yetersizliği ve Özgül Öğrenme Güçlüğü ile Yaşamak konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Mimarsinan İlk/Ortaokulu'nda 04 Aralık 2020 Cuma günü okulun danışman öğretmeni tarafından “Aile İçi İletişim” başlıklı söyleşi yapıldı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 04 Aralık 2020 Cuma günü Kübra Hamoğlu'nun Moderatörlüğü'nde "Özel Bireylerde Erken Tanı Eğitim ve Müdahale Programları" hakkında İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif Türel konuşmacı olarak katıldığı programda geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu.

Namık Kemal İlk/Ortaokulu'nda 04 Aralık 2020 Cuma günü Eğitimci Maide Yapıcı tarafından "Akademik Başarı ve Meslek Seçimi" konusunda seminer düzenlendi.

Abdullah Aliye Can Anaokulu'nda 08 Aralık 2020 Salı günü Psikolojik Danışman Ülkü Gürsoy Alp tarafından "Aile İçi İletişim" konusunda seminer verildi.

Turgut Reis İlkokulu’nda 10 Aralık 2020 Perşembe günü okulun danışman öğretmeni tarafından "Çocuklarda Uyum ve Davranış Bozuklukları" başlıklı söyleşi düzenlendi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında 15 Aralık 2020 Salı Günü Dr. Öğretim Üyesi Cenker Zeki Konucuoğlu tarafından "Hijyen, Sağlık ve Sağlıklı Besme (Ağız ve Diş Sağlığı" konularında seminer yapıldı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında 22 Aralık 2020 Cuma Günü Dr. Öğretim Üyesi Menekşe Kılıçarslan tarafından "Çevre Bilinci ve İsraf Alışveriş Bağımlılığı" hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Masalları İstanbul Koordinatörü Safiye Aygün tarafından “Anadolu Masalları ve Masal Atölyeleri” başlığı altında 28 Aralık 2020 Pazartesi günü kendi kültürümüze has olan, bizim dilimizden yıllarca nesilden nesile ulaşan Anadolu Masalları ve Masal Anlatıcılığı ile ilgili Silivri Anadolu Masalları Proje Koordinatörü Mine Akova Moderatörlüğü’nde eğitim semineri verildi.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığında 29 Aralık 2020 Salı Günü Dr. Öğretim Üyesi Ayten Övür tarafından "Sosyal Medya ve Teknokojiyi Bilinçli Kullanma" konuları hakkında seminer düzenlendi.


Haber : Batuhan Güçlü

YORUMLAR

  • 0 Yorum