"Silivri'nin Şu Anda Tek Şansı Otobüsler, Metro Yatırımını Uygun Bulmuyoruz"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi YouTube kanalında yayınlanan 'Zor Sor' programında Z Kuşağının sorularını yanıtladı. Zeynep Beyaz isimli bir genç tarafından Silivri için ulaşımla ilgili projelerinin olup olmadığı sorulan Başkan İmamoğlu, bu soruya, “Bir yere metro yapmak için mutlaka oranın bir fizibilitesi vardır. Bazen şehrin içerisinde çok yoğun bulduğunuz bir yer bile metroyu karşılayamaz. Yani oraya yaptığınız yatırımla insan sayısı denk düşmediği için bu yatırımı doğru bulmuyoruz. Biz ya da devletimizin başka kurumları... O bölgeye dönük ileride Tekirdağ ile İstanbul'u da bağlayan bir banliyönun olması o bölgeye çok iyi gelebilir düşüncesi var” şeklinde karşılık verdi.

"Silivri'nin Şu Anda Tek Şansı Otobüsler, Metro Yatırımını Uygun Bulmuyoruz"
Editör: Yaz Dostum
26 Mayıs 2022 - 08:43 - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 - 14:40
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YouTube kanalında yayınlanan "Zor Sor" programında “Silivri Ulaşımı” gündeme taşındı. Özkan Sağın moderatörlüğünde Z Kuşağı sordu, Başkan İmamoğlu yanıtladı.

Zeynep Beyaz isimli bir genç söz alarak Silivri’nin ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Silivri’de bölgenin  ihtiyaçlarına cevap veren bir toplu taşıma sistemi olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, hızlı ulaşım beklentileri için ise ileriye dönük olarak Tekirdağ ile İstanbul'u da bağlayan bir banliyönun treni projesine işaret etti.

“SİLİVRİ ULAŞIM AÇISINDAN ÇOK FAZLA GELİŞMEMİŞ, ORASIYLA İLGİLİ PROJELERİNİZ VAR MI?”

ZEYNEP BEYAZ : Silivri'den geliyorum ben. Silivri'de biraz ulaşım sıkıntısı var. Hatta arkadaşlarımla birlikte üniversite için oraya ilk gittiğimizde "Ekrem İmamoğlu, burayı unuttu mu?" diye kendi aramızda konuşuyorduk. O yüzden biraz kulağınız çınlamış olabilir. Biraz sanki unutulmuş gibi bir yer. Çok fazla gelişmemiş... O yüzden orası hakkında projeleriniz var mı şu an ya da gelecek için?

“ULAŞIM SORUNU YAŞANMAMASI İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

EKREM İMAMOĞLU : Sevgili Zeynep şöyle ki; Silivri kendi ölçeğinde biraz tarımla ve biraz da yazlıkla anılan bir bölgeydi. Ama şimdi yeni yeni hem orada bir sanayi gelişimi hem de dediğiniz gibi üniversitesi var. Ona dönük çalışmalar da yapılıyor. Oraya giden ortaokul öğrencileri de var bunu görüyoruz. Ama gerçekten hiçbir noktasının ulaşım sorunu yaşamaması için yoğun çabada gösteriyoruz. 

“ŞU ANDA SİLİVRİ’NİN TEK ŞANSI OTOBÜSLER”

Şu anda Silivri'nin tek şansı otobüsler, bunun başka bir yolu yok. Eksik kaldığımız yerde mutlaka sayıyı arttırıyoruz. Bildiğim kadarıyla günde 26 Bine yakın Silivri'ye dönük toplu taşıma yapıyoruz. 26 Bin kişiyi günde taşıyoruz. İhtiyaç olduğu yerde mutlaka araç takviyesi de yapıyoruz.

“METRO YATIRIMI İÇİN UYGUN DEĞİL”

Bazen şunu da söylüyorlar; "Silivri'ye metro gelmez mi?"  Bir yere metro yapmak için mutlaka oranın bir fizibilitesi vardır. Bazen şehrin içerisinde çok yoğun bulduğunuz bir yer bile metroyu karşılayamaz. Yani oraya yaptığınız yatırımla insan sayısı denk düşmediği için bu yatırımı doğru bulmuyoruz. Biz ya da devletimizin başka kurumları...

“TEKİRDAĞ İLE İSTANBUL'U DA BAĞLAYAN BİR BANLİYÖNUN OLMASI O BÖLGEYE ÇOK İYİ GELEBİLİR”

Bu anlamda geçmişte Silivri'ye dönük özel bir projeyi tartışmıştık. İstanbul'un gündeminde de şu anda bu konu var aslında... O bölgeye dönük ileride özellikle Tekirdağ ile İstanbul'u da bağlayan bir banliyönun yani bir trenin olması o bölgeye çok iyi gelebilir düşüncesi var. Bu kapsamda düşünülebilir ama şu andaki nüfusuna yeterli derecede otobüs seferimiz var. Ki bunun dışında hizmet eden minibüslerde var. Başka bir konuda daha şurada çok eksiklik yaşıyoruz dediğiniz bir şey varsa programdan sonra arkadaşlarımıza bildirin mutlaka dikkate alırlar.

ZEYNEP BEYAZ:  Teşekkür ederim cevabınız için. Bütün kış ordaydık, bu arada gerçekten soğukmuş biraz.

Söz konusu yayına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=0Wx2Ad3JFRY&t=1s
Haber : Batuhan GÜÇLÜ


 

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Yaşar karasu
    4 ay önce
    İnsanlar zaten ulaşım sıkıntısı olduğu için oralara gitmeyi tercih etmiyorlar. Siz yapın metroyu metrobüsü neyse bakın bakalım insan nüfusu nasıl artıyor.denize kıyısı olduğu halde deniz yolu ulaşımı bile yok resmen mahrumiyet bölgesi sözde İstanbul ilçesi
  • Erkan. Çeliker
    5 ay önce
    Silivriyi tekirdağa bağlasınlar İstanbulla bi alakası yok o zaman tecrit edilmiş İstanbul ilçesi sanki
  • Papatya
    1 yıl önce
    Silivri'de yaşayan bizler üvey evladimiyiz