Silivri'nin Tarım Öğrencileri 3 Günlük Teknik Gezideydi

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri teknik gezi programları kapsamında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimini dolaştı.

Silivri'nin Tarım Öğrencileri 3 Günlük Teknik Gezideydi
Editör: Yaz Dostum
25 Mart 2022 - 15:36
Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri için 3 günlük teknik gezi programı düzenledi. İlk olarak yöre bağcılığının gelişmesine hizmet etmek amacıyla 1930 yılında kurulan Tekirdağ Bağcılık Araştırma Merkezini gezen öğrenciler kurum içerisindeki gıda ve genetik laboratuvarları dolaştılar ve yapılan çalışmalar, yürütülen AR-GE projeleri ile birlikte elde edilen çeşitler hakkında bilgi sahibi oldular. Aynı öğrencilerin el pratikliğini kazanmaları adına omega aşı yöntemi uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilere bu ziyaretlerinde kurum görevlileri Onur Ergönül, Ahmet Semih Yaşasın ve Turgay Kır eşlik etti.

Öğrencilerin bir sonraki adresi ise, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi (ZİRAATBİYOTEK) oldu. 17 Mart 2019 tarihinde Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Naip Mahallesi bölgesinde kurulan üretim biriminde incelemeler yapan öğrenciler, Birim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş ve Birim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayat Topçu'dan kurumda yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Birim bünyesindeki bitki doku kültürü ve AR-GE laboratuvarı ile birlikte tam kontrollü bitki büyütme odalarını incelediler. Daha sonrada uygulamalı olarak doku kültürü ile üretilen aronya fidanlarının aklimatizasyon aşamasına alınma işlemi gerçekleştiler. Son olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesini ziyaret eden öğrenciler, Dekan Yardımcısı Dr. Muray Deveci ve Öğr. Gör. Kayahan Yılmaz tarafından ziraat fakültesi bölümleri hakkında bilgilendirildiler. 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum