"Silivri SİAD üyeleri artık isyan noktasında, sanayi yolları öteleniyor!"

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, bugün katıldığı radyo programında yol sorunlarının devam ettiğini söyledi. “Sanırım 5 Şubat 2021 tarihinde Başkanımızın daveti ile belediyeye gittik. Değirmenköy Sanayi Bölgesindeki yollar için maliyet çalışması yapılmıştı ancak firma başına düşen paylar gerçekten çok yüksekti. Sanayicilerimiz katkıda bulunmak istediklerini fakat söz konusu meblağların çok yüksek olduğunu söylediler. Bununla birlikte bu çifte standardın niye uygulandığını sorguladılar. Oysa ruhsat harçları ödenirken altyapı, asfalt, kaldırım yapım bedellerinin de Silivri Belediyesi'nce peşinen tahsil edildiğini belirttiler ki bu çıkışı son derece haklı da buluyorum” diyerek bu durumun kabul edilemez olduğunu savundu.

"Silivri SİAD üyeleri artık isyan noktasında, sanayi yolları öteleniyor!"
Editör: Yaz Dostum
18 Ağustos 2022 - 23:59 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 00:11
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı aynı zamanda Çağ Kabara fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, bugün Küpe FM’de katıldığı Sabah Haberleri’nde Silivri Belediyesi’nin sanayi kuruluşlarının alt yapı hizmetlerini ötelediğini üzülerek dile getirdi.

“DEĞİRMENKÖY SANAYİ BÖLGESİNDEKİ YOLLAR İÇİN SANAYİCİYE MALİYET ÇIKARILDI"

Kocabaş, konuyla ilgili şöyle konuştu:


Kronik yol sorunlarımız var hatta artık üyelerimiz isyan etmiş durumda. Bu dönemde, geçtiğimiz dönemde maalesef buna çözüm bulamadık. El birliği ile çözmek için uğraş verdik aslında.

Sanırım 5 Şubat 2021 tarihinde Başkanımızın daveti ile belediyeye gittik. Değirmenköy Sanayi Bölgesindeki yollar için maliyet çalışması yapılmıştı ancak firma başına düşen paylar gerçekten çok yüksekti.

“RUHSAT HARÇLARINI PEŞİNEN TAHSİL EDEN SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN, ALTYAPI HİZMETİ İÇİN SANAYİCİDEN BEKLENTİYE GİRMESİ ÇİFTE STANDARTTIR”

Sanayicilerimiz katkıda bulunmak istediklerini fakat söz konusu meblağların çok yüksek olduğunu da söylediler. Bununla birlikte bu çifte standardın niye uygulandığını sorguladılar. Oysa ruhsat harçları ödenirken altyapı, asfalt, kaldırım yapım bedellerinin de peşinen tahsil edildiğini belirttiler ki bu çıkışı son derece haklı da buluyorum.

“YOL YAPIM İŞİNİN ÖTELENMESİ, KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL”

Kenti en ücra noktalarına kadar asfaltlama çalışmaları yapılırken, istihdam sağlayan, döviz getiren bir noktada sivil diplomasiye hizmet eden sanayi kuruluşlarımızın altyapı hizmetlerinde ötelenmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Ama biz her zaman olduğu gibi belediyemize iyi niyetle yaklaşmaya devam edeceğiz. Bu konunun çözüm ortağı olmaya da gayret göstereceğiz.”

Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum