"Türkiye'nin hiçbir belediyesinde uygulanmayan bir harç uygulanıyor Silivri Belediyesi'nde"

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, bugün katıldığı radyo programında Silivri’ye yatırım gelmediğine değinerek bunun nedeni olarak Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yönetim anlayışını işaret etti. “Türkiye’nin hiçbir belediyesinde uygulanmayan bir harç uygulanıyor Silivri Belediyesi’nde. İnşaat maliyeti üzerinden %2 bir harç alınıyor. Bunun değeri de milyonlara varıyor” diyen Kocabaş, “Sanayici şimdi nasıl gelir de Silivri’de yatırım yapar? Bunu düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin hiçbir belediyesinde uygulanmayan bir harç uygulanıyor Silivri Belediyesi'nde"
Editör: Yaz Dostum
18 Ağustos 2022 - 23:28 - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 - 23:34
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı aynı zamanda Çağ Kabara fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, bugün Küpe FM’de katıldığı Sabah Haberleri’nde Silivri Belediyesi’nin sanayicileri engelleyen, Silivri’ye yatırım yapma noktasında önünü tıkayan yönetim anlayışını eleştirdi.

“BU FAHİŞ FİYATLARLA SANAYİCİ SİLİVRİ’YE GELMEZ TABİ”

Kocabaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçen hafta Silivri’de halihazırda yatırımları bulunan bir sanayiciyi ziyaret ettim. Silivri sınırları dışında yaptığı yatırımın, Silivri’de yaptığı yatırımın resmi harçlarından 5 kat daha düşük olduğunu söyledi. Bu fahiş fiyatlarla sanayici Silivri’ye nasıl gelir? Gelmez tabi.
Dernek olarak geçtiğimiz dönem dilekçe verdik. Biz etiğe çok dikkat ediyoruz. Dilekçeyi verdikten sonra da Belediye Başkanına da bilgilendirme yapıyoruz. Dilekçenin aslını gönderiyoruz. Hani sizi ezmek istemiyoruz ama böyle de sorunlarımız var diye…

“İNŞAAT MALİYETİ ÜZERİNDEN %2 ALINAN HARCIN DEĞERİ, MİLYONLARA VARIYOR”

Mesela Türkiye’nin hiçbir belediyesinde uygulanmayan bir harç uygulanıyor Silivri Belediyesi’nde. İnşaat maliyeti üzerinden %2 olarak bir harç alınıyor. Bunun değeri de milyonlara varıyor. Sanayici şimdi nasıl gelir de Silivri’de yatırım yapar? Bunu düşünmek lazım.

“BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI, SİLİVRİ’YE YAPILAN KÖTÜLÜKTÜR”

Biz karar alıcıların, tarafların fikrine önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ben yaptım oldu anlayışı ilerlememize katkı sağlamıyor. Bu Silivri’ye yapılan kötülük oluyor. Tarafların görüşlerinin dikkate alınarak verilen kararların çok çabuk olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.”

Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum