Kocabaş: Çekme mesafesi yüzünden onlarca sanayici Silivri'ye yatırımdan vazgeçti

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, “Silivri Belediyesi'nde yeni yönetimle birlikte çekme mesafesi 10 metreye çekildi. Dernek olarak itirazlarımızı yaptık, dilekçelerimizi verdik. Şimdi Başkan (Volkan Yılmaz) bunu düzelttiklerini hatta yüksekliklerinin de yukarı çekildiğini söylüyor. Bu konuda çalışma yapıldığına inanıyorum ben ama inanın son haftalarda bile onlarca yatırımdan vazgeçildi. Hala resmi imar durumunda çekme mesafesi 10 metre olarak yazılıyor.” dedi.

Kocabaş: Çekme mesafesi yüzünden onlarca sanayici Silivri'ye yatırımdan vazgeçti
Editör: Yaz Dostum
18 Ağustos 2022 - 23:03 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 00:13
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı aynı zamanda Çağ Kabara fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, bugün Küpe FM’de katıldığı Sabah Haberleri’nde çekme mesafesi sorununun devam ettiğini gündeme taşıdı.

“ESKİ BELEDİYE YÖNETİMİ SANAYİCİYİ SİLİVRİ’YE ÇEKMEK İÇİN ÇEKME MESAFESİNİ 5 METRE UYGULUYORDU”

Kocabaş, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Silivri’ye yeterli yatırım gelmiyor. Bunu biraz açmak istiyorum. Eski belediye yönetimi, fabrikalarda çekme mesafesini 5 metre uyguluyordu. İnisiyatif kullanıyordu veya sanayiciyi Silivri’ye çekmek için bu uygulamayı yapıyordu. Onu ben bilemem tabi. Ben Büyükşehir Belediye Yönetmeliğine, tekniğine hakim olmadığım için o konuda da bir şey söyleyemeyeceğim. Ama bu böyleydi o dönem.

“ÇEKME MESAFESİNİ 10 METREYE ÇIKARAK YENİ YÖNETİME İTİRAZLARIMIZI YAPTIK”

Yeni yönetimle birlikte bu çekme mesafesi 10 metreye çekildi. Dernek olarak itirazlarımızı yaptık, dilekçelerimizi verdik.

“BAŞKAN VOLKAN YILMAZ, DÜZELTTİKLERİNİ SÖYLÜYOR AMA RESMİ İMAR DURUMUNDA ÇEKME MESAFESİ HALA AYNI ŞEKİLDE YAZILIYOR”

Şimdi Başkan bunu düzelttiklerini hatta yüksekliklerinin de yukarı çekildiğini söylüyor. Bu konuda çalışma yapıldığına inanıyorum ben ama inanın son haftalarda bile onlarca yatırımdan vazgeçildi. Neden? Hala resmi imar durumunda çekme mesafesi 10 metre olarak yazılıyor. Oysa sanayici netlik istiyor. Her tarafa çekilebilecek uygulamalardan kaçıyor.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum