Başkan Yılmaz'ın "Sanayiciler Yapılan Masrafı Ödemediler" Söylemi, Bize Haksızlık!

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, bugün konuk olduğu Sabah Haberleri’nde bölge sanayicilerinin uzun yıllardır yaşadıkları elektrik kesintisi sorununu çözüme kavuşturan Ortaköy Mahallesi’nde Trafo Tesisi Projesinin hayata geçme sürecine değindi. Silivri SİAD’ın girişimleri ile sürecin başladığını, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da katkıları olduğunu dile getirdi. Başkan Volkan Yılmaz’ın, ‘Sanayiciler yapılan masrafı ödemediler’ söyleminin tam anlamıyla doğruyu yansıtmadığını ve buna kırıldığını söyleyen Kocabaş, “Orada çalışan, yerleşik olan tüm Silivri SİAD üyeleri, üstlerine düşen payları müteahhidin hesabına transfer ettiler. Her grupta vuku bulacağı gibi üyemiz olmayan birkaç bölge sanayicisi de maliyetin yüksek olduğunu öne sürerek ödeme yapmadılar. Bu tüm bütçenin 8-10 Bin TL’lik kısmıdır. Bu durumu SİAD Yönetim Kuruluna, SİAD üyelerine ve tüm sanayicilere yüklemenin haksızlık olacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Yılmaz'ın "Sanayiciler Yapılan Masrafı Ödemediler" Söylemi, Bize Haksızlık!
Editör: Yaz Dostum
18 Ağustos 2022 - 22:34 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 00:14
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı aynı zamanda Çağ Kabara fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, bugün Küpe FM’de Selimpaşa, Kavaklı ve Ortaköy bölge sanayicilerinin uzun yıllardır yaşadıkları elektrik kesintisi sorununu ortadan kaldıran Trafo Tesisi Projesinin bölgemize uygulanma sürecini anlattı.

Bu önemli hizmetin gelmesinde Silivri SİAD'ın süreci başlatan girişimlerine dikkat çeken, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da katkıları olduğunu vurgulayan Kocabaş; Yılmaz’ın, ‘Sanayiciler yapılan masrafı ödemediler’ söyleminin kendisini kırdığını dile getirdi ve haksızlığa uğradıklarını ifade etti.


“ELEKTRİK SORUNUNUN ÇÖZÜME KAVUŞMASI NOKTASINDA DERNEĞİMİZİN ÇOK ÖNEMLİ GİRİŞİMLERİ OLDU”

Kocabaş, konuyla ilgili şunları kadetti:


Geçtiğimiz dönem sorunlarımızın başında elektrik geliyordu. Bu dönem çok şükür biraz daha sorunsuz çalışıyoruz.  İnşallah bu kış da devam eder. Tabi bu sorunun çözülmesinde derneğimizin çok önemli girişimleri oldu. Biz 7-8 kişilik bir heyetle 21 Haziran 2018 tarihinde TEİAŞ Bölge Müdürü Faruk Baş ve İşletme Sorumlusu Emre Bilge ile bir görüşme yaptık. Onların önerisi ilk başta Mobil Trafo ile sorunun önüne geçmek sonra da kalıcı trafoyu yapmaktı. O zaman İstanbul’da iki adet Mobil Trafo vardı. Biri sanırım afet bölgesindeydi, Yenibosna’da olanda 4-5 ay sonra boşa çıkacaktı. Onu Ortaköy’e kaydırabileceklerini söylediler.

“SORUNLARIMIZI İLETTİĞİMİZ ENERJİ BAKAN YARDIMCISI, İŞLERİ ÇOK HIZLANDIRDI"

Biz daha sonra üyelerimiz Rıdvan Mertöz ile Gökhan Turhan’a dosyalar hazırlayarak verdik. İstanbul Sanayi Odasında Enerji Bakan Yardımcımızla görüşmelerinde bu dosyaları ve sorunlarımızı ilettiler. Enerji Bakan Yardımcımız çok yardımcı oldu, işleri çok hızlandırdı. Mobil Trafonun konuşlandırılması için bizi TEİAŞ’tan aradılar. Alan talepleri oldu.

“KİMİN YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL, MÜHİM OLAN İŞİN YAPILMASI”

O arada Volkan Başkan da bu sorunumuzu bildiği için girişimlerde bulunmuştu. Hızlıca yol almamızda o da çok katkı sundu. Ona tekrar buradan teşekkür etmek istiyorum. ‘Burada bizim girişimlerimiz zaten vardı’ gibi söylemlerimiz olmadı. Her seferinde de Volkan Başkana müteşekkir olduğumuzu söyledim. Bizim için işin yapılması önemlidir. Benim ahlakım ve etik anlayışım bu.

“VOLKAN BAŞKAN, YANLIŞ HATIRLIYOR”

Ancak burada kırıldığım bir nokta olmuştu, yeri gelmişken paylaşmak isterim. Bunu yönetim kurulumuzda da dile getirmiştim. Volkan Başkan birkaç söz arasında, ‘Sanayiciler yapılan masrafı ödemediler’ dedi. Buna bir açıklık getirmek istiyorum. Doğru, bu işin bütçesini belediye yaptı. O zaman belediyeden 260 Bin TL bir bedel çıkacağını söylemişlerdi. ‘Biz bunu belediye olarak karşılarız’ deyince Başkan, ben, ‘Başkanım siz ne için karşılayacaksınız? Ortaköy’de bulunan sanayici arkadaşlarımızla konuşur bu bütçeyi üstlenmelerini sağlarız’ dedim. Yani Başkan orada durumu yanlış hatırladı. Bunu söyleyen TEİAŞ Müdürü değil, bendim. Tabi çok önemli değil bunlar. Ben sadece bilgi olsun diye söylüyorum.

“TÜM SİLİVRİ SİAD ÜYELERİ ÜSTLERİNE DÜŞEN PAYI MÜTEAHHİDİN HESABINA YATIRDI”

Üyemiz Doğu Bulutsuz beyi organizasyon için yetkilendirdik orada. Orada çalışan, yerleşik olan tüm Silivri SİAD üyeleri, üstlerine düşen payları müteahhidin hesabına transfer ettiler ki bu meblağ da bu şeyin yarısından yukarıda bir meblağ idi. Her grupta vuku bulacağı gibi üyemiz olmayan birkaç bölge sanayicisi de maliyetin yüksek olduğunu öne sürerek ödeme yapmadılar. Bu tüm bütçenin 8-10 Bin TL’lik kısmıdır. Birkaç kere gündeme geldiği için bunu söylemek istedim.

“AYNI KEFEYE KONMAMIZ HAKSIZLIK OLUR”

Bu durumu SİAD Yönetim Kuruluna, SİAD üyelerine ve tüm sanayicilere yüklemenin haksızlık olacağını düşünüyorum.

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum