"Volkan Başkanın tarım, turizm, sanayi masasında sanayinin bacağı kısa kalıyor"

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, bugün katıldığı Sabah Haberleri’nde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın sanayicilerle olan mesafesine sitemkar sözlerle dikkat çekti. “Bizim para ile ego ile bir alakamız yok. Kendimizi bunları aşan bir grup olarak görüyoruz. Bizim derdimiz Türkiye, İstanbul, Silivri” diyen Kocabaş, “Geçen hafta radyoda yaptığımız programda Belediye Başkanımıza atfen bunu vurguladım aslında. Beni aramasını beklerdim. ‘Çay içmeye bekliyorum Hakan bey ya da kahve içmeye gelmek istiyorum’ demesini beklerdim ama konuşmamı dinleyememiş. Bu gayet normal. Yoğunlukları hepimizden fazla. Okumadığını da söyledi. Üstünde durmam bile. Bunlar basit şeyler. Ama bu o zaman SİAD’ın değil, ilgili belediye personelinin sorunu. Başkanımız tarım, turizm, sanayi bacaklı masaya önem verdiğini söylüyor ama bu şekilde sanayinin bacağı kısa kalmış oluyor” şeklinde konuştu.

"Volkan Başkanın tarım, turizm, sanayi masasında sanayinin bacağı kısa kalıyor"
Editör: Yaz Dostum
18 Ağustos 2022 - 21:48 - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 - 00:11
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı aynı zamanda Çağ Kabara fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, bugün Küpe FM’de Sabah Haberleri’ne konuk oldu.

Kocabaş burada yaptığı konuşmada Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın sanayicilerle diyalogtan uzak oluşuna dikkat çekti. Kocabaş, “Biz maddi veya başka bir meta ile ilgili bir destek istemiyoruz ki. Biz var olması gereken, gerekli olan diyaloğun gelişmesi gerektiğini söylüyoruz. Onu da Silivri’nin gelişmesi için söylüyoruz.” diyerek serzenişte bulundu.


“DERDİMİZ ELEŞTİRMEK DEĞİL, DERDİMİZ SİLİVRİ”

Kocabaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bizim derdiğimiz kavga etmek, kusur bulmak, eleştirmek değil. Bizim derdimiz Türkiye, İstanbul, Silivri. Biz Silivri’ye neden az yatırım geliyor onun derdindeyiz. Neden istihdamı daha fazla artıramıyoruz onun derdindeyiz. Şu anda yerelde çalışan firmalar olarak zaten personel bulamıyoruz, yeni firmaların gelmesi bizim için daha da kötü ama biz Silivri SİAD Yönetim Kurulu olarak ‘bize ne’ diyemiyoruz.

“BİZİM PARA İLE EGO İLE ALAKAMIZ YOK”

Çünkü ülkemizin potansiyelini biliyoruz. Ülkemizi seviyoruz. Herkesi de bu düşünce etrafında yükseltmeyi amaç ediniyoruz. Bizim para ile ego ile bir alakamız yok. Bunları aşan bir grup olarak görüyoruz kendimizi.

“SİAD’N DEĞİL, İLGİLİ BELEDİYE PERSONELİNİN SORUNU”

Silivri’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak diyaloğu geliştirmenin çabasındayız. Geçen hafta radyoda yaptığımız programda Belediye Başkanımıza atfen bunu vurguladım aslında. Beni aramasını beklerdim. ‘Çay içmeye bekliyorum Hakan bey ya da kahve içmeye gelmek istiyorum’ demesini beklerdim ama konuşmamı dinleyememiş. Bu gayet normal. Yoğunlukları hepimizden fazla. Okumadığını da söyledi. Üstünde durmam bile. Bunlar basit şeyler…. Ama bu o zaman SİAD’ın değil, ilgili belediye personelinin sorunu.

“BU DURUMDA SANAYİNİN BACAĞI KISA KALMIŞ OLUYOR”

Başkanımız tarım, turizm, sanayi bacaklı masaya önem verdiğini söylüyor ama bu şekilde sanayinin bacağı kısa kalmış oluyor.

“BEKLENTİMİZ MADDİYAT DEĞİL, OLMASI GEREKEN DİYALOG ORTAMININ GELİŞMESİDİR”

Biz maddi veya başka bir meta ile ilgili bir destek istemiyoruz ki. Biz var olması gereken, gerekli olan diyaloğun gelişmesi gerektiğini söylüyoruz. Onu da Silivri’nin gelişmesi için söylüyoruz. Bu kadar açık ve net.”

Hazal BAŞARAN





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum