"Silivri Stadı'na Millet Bahçesi, Hükümet Konağı, Kültür Merkezi Yapacağız"

Başkan Volkan Yılmaz; “Millet Bahçesi’nin onayını aldık. Mevcut Silivri Stadı, 50 dönümlük bir arazi. Hemen önüne, E-5’e yakın olan kısmına, 10 dönümüne büyük bir Hükümet Konağı yapıyoruz. İçişleri Bakanlığından onayı çıktı, ihalesi yapıldı. Merkezdeki Hükümet Konağını da Şehir Müzesi yapacağız. Sözümüz vardı. Silivri’nin bir kent müzesi olacak. Millet Bahçesi’nin içerisine bir de Kültür Merkezi yapacağız” dedi.

"Silivri Stadı'na Millet Bahçesi, Hükümet Konağı, Kültür Merkezi Yapacağız"
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2020 - 21:21 - Güncelleme: 15 Mart 2021 - 02:49
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, katıldığı instagram yayınında geride bıraktıkları 1 yıl içinde yapılan çalışmaları anlattı ve yapılacak projelerle alakalı bilgilendirmede bulundu. Çok yakın zamanda bir anaokulunun temelini atacaklarını söyleyen Yılmaz, Silivri Stadı için planlanan Millet Bahçesi’nin de onaylandığını müjdeledi.

Yılmaz’ın konuşmasından satır başları aynen şöyle:

-Şu anda çöp işini ihale etmeyen tek belediye olarak, kendi imkânlarımız ve kaynaklarımızla 4, 4 buçuk milyon gibi bir rakama topluyoruz. Yani başka bir ifadeyle 13,5 milyon lira Silivri Belediyesinin kasasında kalıyor. 5 yıl için bir hesap yaparsak, yaklaşık 65-70 milyon lira gibi bir rakam çöpe gitmemiş ve belediyemizin kasasında kalarak vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecek. Böyle bir kaynak yaratmış durumdayız.

-İki tane tarihi köprümüz var. Bunlar 9 yıl kapalı kaldılar. İçişleri Bakanımızla, Valimizle, Karayolları Genel Müdürlüğüyle hepsiyle istişare ettik, 2 ay içerisinde ikisi de bitmek üzere.

-İki tane Sağlık Ocağı yapıldı, açılışlarını gerçekleştireceğiz.

-Parkları yaptık.

-“Kütüphanesiz, Tiyatrosuz, Bilgisayar Odası Olmayan Köy Okulu Kalmasın” diye bir projemiz var. 13 köy okulunun 3 tanesini bitirdik. Korona nedeniyle askıya almıştık, devam edeceğiz.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kreş yapılması için iki ayrı yer tahsis ettik. Bu iki kreş de bitmek üzere.

-Çok yakın zamanda bir vakıfla, ismini şimdi açıklamıyorum, Silivri Belediyesi olarak bir anaokulunun temeli atacağız.

-Bütün bunlar devam ederken Silivri’de İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yoktu 2 ay sonra bitiyor, İlçe Jandarma Komutanlığı 2 ay sonra bitiyor, Selimpaşa’da Merkez Karakolu devam ediyor.

-Millet Bahçesi’nin onayını aldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Çevre Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Mevcut Silivri Stadı, 50 dönümlük bir arazi. Hemen önüne, E-5’e yakın olan kısmına, 10 dönümüne büyük bir Hükümet Konağı yapıyoruz. İçişleri Bakanlığından onayı çıktı, ihalesi yapıldı. Bu benim sözüm değildi ama hükümet yetkililerimiz sağ olsunlar kırmadılar. Merkezdeki Hükümet Konağını da Şehir Müzesi yapacağız. Sözümüz vardı. Silivri’nin bir kent müzesi olacak. Millet Bahçesi’nin içerisine bir de Kültür Merkezi yapacağız.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde Müjdat Gürsu Spor Tesisleri ihale edildi. Kuzey tribünü yapılıyor, doğu tribünün üstü kapatılıyor, saha komple değişiyor. Yeni bir spor tesisi oluyor.

-Yüzme havuzunu söz verdik, oluyor.

-Türkiye’deki ilk engelsiz parkı Arıkan ailesiyle birlikte ilçemize kazandıracağız. Yer tahsislerini yaptık Milli Emlak’tan. 5 bin metrekare alana engelli ve engelsiz çocukların birlikte oynayabileceği bir park yapıyoruz.
Bu ara basket pota ve sahalarının yapımını başlattık.

-Boğluca Deresi etrafında renklendirme ve peyzaj düzenleme çalışması yaptık. Fotoğrafçıların ilgi alanı oldu. Teknopark projemiz için de korona hadisesinden önce Kadir Has Üniversitesi ile bir noktaya geldik. Prensipte anlaştık, küçük noktalar kaldı.

-Bir de ben Silivri çarşı merkezinden ve sahilden ibaret değil, bütüncül bir anlayışla yönetilmeli dedim her zaman. Bu çerçevede ilçe merkezine uzak mesafedeki köylerde yaşayan hemşerilerimizi tiyatro ile buluşturduk.

-Silivri’nin planlarını yapıyoruz. Hiç kimse cesaret edememiş. Beldeler birleşirken bütün planlar gelmiş çorbaya dönmüş. 85 yılında yapılan bir planla Silivri’yi yönetebilir misiniz Allah aşkına? Kimse bu topa girmemiş, herkes yakar top gibi kaçmış, biz girdik! Ortasından girdik, ihalesini de yaptık. Silivri’de hala plan yapılmamış yerler var, olabilir mi bu ya!?

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum