Silivri TÜGVA, ibadete açılan Ayasofya için şükür namazı kıldı

Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilciliği Üyeleri, tarihi Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasından dolayı Esentepe Camii’nde şükür namazı kıldılar.

Silivri TÜGVA, ibadete açılan Ayasofya için şükür namazı kıldı
Editör: Yaz Dostum
13 Temmuz 2020 - 18:18
Ayasofya'nın cami olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. 24 Temmuz'da Ayasofya'nın ibadete açılacağını duyuran Erdoğan, 'Diyanet de dini yönüyle ilgili çalışmalara başladı. Ayasofya camiine ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz. Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da herkese sonuna kadar açık olacak.' dedi.

Müjdeli haberi alan Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilciliği Üyeleri de geçtiğimiz gün Esentepe Camii’nde bir araya gelerek şükür namazı kıldılar. Ardından sabah namazlarını eda eden TÜGVA’lılar, mutluluklarını bol bol dua ederek kutladılar.

Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan TÜGVA Silivri Temsilcisi Hasan Özen şunları kaydetti:

 “Ecdadımızın kılıç hakkı olan Ayasofya'mız şükürler olsun ki yeniden hüviyeti asliyyesine kavuştu. Ayasofya Camii' mizin ibadete açılması vesilesiyle şükür namazımızı eda ettikten sonra akabinde sabah namazımızı Esentepe Camii'nde kıldık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz"

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum