Silivrili Kadın Üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığından 80 Bin Sebze Fidesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün dağıtım işlemini gerçekleştirdiği 80 bin sebze fidesi toprakla buluştu. İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisleri projeden faydalanan yetiştiricilerin ekim alanlarını ziyaret ederek ürünlerin hastalık ve zararlılara karşı kontrollerini gerçekleştirdiler.

Silivrili Kadın Üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığından 80 Bin Sebze Fidesi
Editör: Yaz Dostum
04 Haziran 2021 - 14:35

Profesyonel üretici olmayan vatandaşların tarımla buluşturulması, yerli ve milli tohumların tanıtılması, sağlıklı ürün üretilmesi ve çocukların üretim sürecini görmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından Yerli ve Milli Sebze Tohumları Kullanımını Kadın Eliyle Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi hayata geçirildi.

Yürütülen proje kapsamında Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçedeki kadın üreticilere domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.

Toprakla buluşan Silivri'deki 80 bin fide bugün ilk filizlerini verirken İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisleri, projeden faydalanan kişilerin üretim alanlarını ziyaret ettiler.

Ürünlerin hastalık ve zararlılara karşı kontrol işlemlerini gerçekleştiren mühendisler, yetiştiricilere hasada doğru ilerleyen süreçte dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum