Silivrili Sağlıkçılar, Dr. Hızır Aydın'ın Siper Maskelerini Kullanmaya Başladı

Silivri Dayanışma Platformu gönüllüsü İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hızır Aydın, sağlık çalışanları için koruyucu özelliği olan bir maske tasarlamıştı. Viral risklere karşı gerekli korumayı sağlayan, kullanımı konforlu tıbbi maskeler, Silivri'deki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında hastanelerde uzmanlar tarafından kullanılmaya başlandı.  

Silivrili Sağlıkçılar, Dr. Hızır Aydın'ın Siper Maskelerini Kullanmaya Başladı
Editör: Yaz Dostum
30 Nisan 2020 - 14:36 - Güncelleme: 30 Nisan 2020 - 14:40

Silivri Dayanışma Platformu gönüllüsü İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hızır Aydın, sağlık çalışanları için koruyucu özelliği olan bir maske tasarlamıştı. Silivri Sanayi Sitesi'nde ilk örnekleri yapılan ve N95 maskelerden daha fazla koruma (tüm yüzü kapsama) özelliği taşıyan maskeler, Silivri'deki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında acil ve yoğun bakım servislerinde sağlık çalışanlarının kullanımına ücretsiz sunuldu.
 
EREL: MASKELER BİRÇOK TESTTEN GEÇİRİLEREK ÜRETİLDİ

Silivri Dayanışma Platformu, bu projeye inanıp destek veren isimlere yönelik teşekkür mesajı paylaştı. Platform Sözcüsü Nursel Erel tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Silivri Dayanışma Platformu gönüllümüz İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hızır Aydın'ın tasarım ve üretimi olan virüs koruma özelliği taşıyan maskeler ilçemizde görev yapan sağlık çalışanları tarafından kullanılmaya başlandı. Maskeler ilk üretim aşamasında birçok testten geçmiş, özellikle kullanımı hususunda sağlık çalışanlarının görüşleri alınmıştı.

“HEKİMLERİMİZİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KULLANIMINA ÜCRETSİZ SUNULDU”

Koruma özelliği yüksek olan bu maskeler ilk etapta acil ve yoğun bakım servislerinde yüksek risk altında büyük özveriyle çalışan, haklarını ödeyemeceğimiz hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulmuştur.
 
PROJEYE DESTEK VEREN KİŞİ VE KURUMLARA TEŞEKKÜR

Bu projeye destek veren Silivri Dayanışma Platformu gönüllülerimiz;

Eczacı İlknur Sönmez, 

Eczacı Nilgün Meral, 

Sayın Emine Tarin ve Sayın Saadettin Erel'e 

Aynı şekilde desteklerini esirgemeyen dostlarımız;

Silivri Devlet Hastanesi Eski Müdürü Sayın Mehmet Yasin Muratal,

Albayrak Tente Sahibi Sayın İlhan Albayrak, 

Gök Un Sahibi Sayın Turan Göksu, 

Şahin Fırın Sahibi Sayın Yavuz Dirik, 

Silivri Motosiklet Kulübü Üyeleri ve Mesan Kilit'e toplumsal duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Sağlıklı günlerde yeniden görüşebilmek ümidiyle…”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum