Silivrililerin metrobüs hayali askıda kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, bir radyo programında Silivri’nin yoğun yolcu potansiyeline sahip olmadığı gerekçesiyle ilçeye metrobüs götürülemeyeceğini ifade etmişti. Aynı konu hakkında açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da bir televizyon programına vermiş olduğu demecinde, ilçe sakinlerinin ‘metrobüs istiyoruz’ söylemlerine karşılık 'Siz metrobüsü aklınızdan çıkarın, İstanbul'da yaşayanlar metrobüsü arzulasınlar’ dedi. Yılmaz’ın bu çıkışı Cihan’ın söylemlerine adeta arka çıkmış oldu.

Silivrililerin metrobüs hayali askıda kaldı
Editör: Yaz Dostum
15 Ekim 2021 - 23:10 - Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 23:22
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan; trafik yoğunluğundan toplu taşıma araçlarına kadar İstanbul ulaşımına dair plan ve projeleri ile ilgili bir radyo programına açıklamalarda bulunmuştu. Silivrililerin metrobüs talebiyle de alakalı bilgilendirmeler yapan Cihan, ilçenin yoğun yolcu potansiyeline sahip olmadığı gerekçesiyle metrobüs götürülemeyeceğini ifade etti.

UTKU CİHAN : “OTOBÜS SİSTEMİNİ İDARE ETMEK İSTİYORUZ”

Cihan söz konusu açıklamalarında şunları belirtmişti:

“ Şöyle, biz onun bir fizibilitesi ne baktık Silivri’ye kadar fizibıl çıkmıyor yani boşuna otobüs gönderiyormuşuz gibi oluyor. Öncelikle otobüs ulaşımını farklı bir şeritten yapmayı planlıyoruz. Metrobüs anlamında değil ama biraz daha otobüs sistemini idare etmek istiyoruz.”

BAŞKAN YILMAZ, CİHAN’IN GÖRÜŞÜNÜ DESTEKLEYEN SÖYLEMLERDE BULUNDU

Cihan’ın Silivri’ye metrobüs kazandırılmasıyla alakalı vermiş olduğu olumsuz yanıt ilçe sakinleri arasında gündem oluştururken, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da aynı konu hakkında bir televizyon programına açıklamalarda bulundu. İlçe sakinlerinin ‘metrobüs istiyoruz’ söylemlerine karşılık 'Siz metrobüsü aklınızdan çıkarın İstanbul'da yaşayanlar metrobüsü arzulasınlar’ dediğini ifade eden Yılmaz, vatandaşın beklentilerini askıda bırakmış oldu.

Yılmaz’ın açıklamaları ise şöyle oldu:

“Hemşerilerimiz ‘Silivri’ye metrobüs istiyoruz' diyorlardı. Bende onlara şunu söylemiştim; 'Siz metrobüsü aklınızdan çıkarın. İstanbul'da yaşayanlar metrobüsü arzulasınlar, Silivri'ye nasıl gidebiliriz diye.’ Biz şehir merkezine nasıl gideriz kaygısını artık taşımayacağız. Çünkü tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle ve turizmiyle Silivri bir cazibe merkezidir. Marka kentin hadisesi şudur; sizi diğer şehirlerden tercih edilebilir bir şehir haline getirmek. Yani bir marka değeri ortaya koyabilmektir.”

 Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum