Süheyl Kırkıcı: "Silivri Belediyesi'nin Aşevi Kurmak Zorunda Kalması…"

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, bugün yapılan meclis toplantısında yeni halk ekmek büfeleri açılması konusunda Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki İBB’nin yeni yönetimine alışılmadık bürokratik engeller çıkartıldığı ifade etti. Ekmeğin siyasete alet edildiğini dile getiren Süheyl Kırkıcı, konuyla ilgili tepkilerini ortaya koydu. “Kimse keyfinden ucuz ekmeyi almak istemez ya da gidip saatlerce kuyrukta durmak istemez” diyen Kırkıcı, “Nitekim hükümetin destekçisi MHP ‘askıda ekmek’ uygulaması ile zaten bunu tescil ettirdi. Belediyemizin Aşevi kurmak zorunda kalmasını da bu gerçekliğin bir sonucu olarak görmek lazım. Eğer sokakta aç insan yoksa Aşevine niye ihtiyaç olur ki? Keşke bütün bunları yaşamasak ve bunların çözümünü hızla gerçekleştirebilsek” şeklinde konuştu.

Süheyl Kırkıcı: "Silivri Belediyesi'nin Aşevi Kurmak Zorunda Kalması…"
Editör: Yaz Dostum
01 Mart 2021 - 20:57

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, bu sabah gerçekleştirilen Mart ayı meclis toplantısında yeni halk ekmek büfeleri açılması konusunda İBB’nin yeni yönetimine alışılmadık bürokratik engeller çıkartıldığı ancak gelinen son düzlemde makul bir çözümle aşıldığını açıkladı. Kırkıcı aynı zamanda Halk Ekmek büfelerinin fırıncılar için haksız rekabet yaratmadığını savundu.

“MHP’NİN ASKIDA EKMEK UYGULAMASI, BELEDİYE DE AŞEVİ KURMAK ZORUNDA KALMASI BU GERÇEKLİĞİN BİR SONUCUDUR”

Süheyl Kırkıcı, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İBB tarafından Halk Ekmek büfelerinin çoğaltılması ve ucuz ekmeğe ulaşamayan halkımızla ilgili alınması gereken kararlarda ciddi polemikler yaşandığını hepimiz gördük. Ekmek üzerinden siyaset doğru değil. Kimse keyfinden ucuz ekmeyi almak istemez ya da gidip saatlerce kuyrukta durmak istemez. Keşke bu duruma gelinmeseydi. Nitekim hükümetin ortağı demeyim de diğer destekçisi MHP ‘askıda ekmek’ uygulaması ile zaten bunu tescil ettirdi. Belediyemizin aşevi kurmak zorunda kalmasını da bu gerçekliğin bir sonucu olarak görmek lazım. Eğer sokakta aç insan yoksa aşevine niye ihtiyaç olur ki? Keşke bütün bunları yaşamasak ve bunların çözümünü hızla gerçekleştirebilsek.

“YENİ BÜFELER KURULACAK”

Bizler insanoğluna yakışır bir düzende yaşamak istiyoruz. Halkımız buna layıktır. Dolayısıyla ekmek üzerinden değişik bir şekilde önümüze getirilen engellemelerin inandırıcılığı olmadığı orta. Geri tepmelerinden belli zaten. En son grupların oy birliği ile engelli, şehit yakınları ve gazilerin işletmesi karşılığında yeni büfelerin kurulması uygun görüldü. Bizce de çok ideal bir çözüm oldu.

“FIRINCILAR İÇİN HAKSIZ REKABET ORTAMI OLUŞMAYACAK”

Bende bir fırıncı ailenin çocuğu olarak söylüyorum; fırıncılarımız bu konuda asla bir endişe duymasınlar. İBB tarafından satılacak olan ucuz ekmek toplamın %6’sını bile bulmamakta. Dolayısıyla fırıncılarımızın karının düşmesi söz konusu bile olamaz. Onların satışının engelleneceği yerlere değil, insanlarımızın ulaşmakta güçlük çektiği noktalara kurulmak suretiyle bu çözüme gidilmek isteniyor.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum