CHP: "İETT'nin Silivri'den çekildiği haberleri doğru değil!"

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, bugün yapılan Mart ayı meclis toplantısında “İETT Silivri’den çekildi, bundan sonra Silivri Birlik taşıyacak” çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

CHP: "İETT'nin Silivri'den çekildiği haberleri doğru değil!"
Editör: Yaz Dostum
01 Mart 2021 - 21:34

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı, bugün yapılan Mart ayı meclis toplantısında “İETT Silivri’den çekildi, bundan sonra Silivri Birlik taşıyacak” haberlerini yalanladı.

“BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Böyle bir durum yok yani İETT’nin Silivri’den çekilme gibi bir durum söz konusu değil. Bildiğiniz gibi daha önceki İBB Meclisinde oy birliğiyle alınan kararla özel halk otobüsü sistemi kaldırılmıştı. Yeni sistemde neler var? Yeni sistemde tüm araçlara bilgisayar ve takip sistemi takılacak. İEET tüm otobüsleri online denetleyecek ve böylece sorunlara anında müdahale edebilecek. Otobüs şoförleri akademik eğitim alacak. Sadece Eğitim alan şoförler çalışabilecek. Her şoföre belirli bir puan sistemi getirilecek. Vatandaş memnuniyeti, güvenli sürüş ve diğer teknik kriterlerle puanını yükselten şoförlere ilave ödüller verilecek. Vatandaştan yoğun şikayet alan, trafik güvenliğini ihlal eden ve yolcuyu tehlikeye atan şoförler belli bir puanın altına düştüğünde ise artık otobüs şoförü olarak hizmet veremeyecek.

“YENİ SİSTEM, TOPLU ULAŞIMIN VE ŞOFÖRLERİN KALİTESİNİ YÜKSELTECEK”

Özel halk otobüsü esnafının gelir odaklı çalışması nedeniyle zaman zaman yolcu kapma yarışları, hat kavgaları yaşanıyordu. Araç bakım ve konfor hizmetlerinden kaçınmak zorunda kalınıyordu. Pandemi döneminin zorlukları da bu sıkıntıları artırdı. İBB bütün bu olumsuzlukları aşmak için İETT hariç özel otobüslere 71 milyon lira sübvansiyon, 11 milyon öğrenci abonman desteği yaptı. Yeni sistemle, sübvansiyon ödemeleri kalkarak otobüs sahipleri ve şoförlere hizmet alımı karşılığında gelir garantisi sağlanacak. Aylık ücretler, kilometre üzerinden İETT tarafından ödenecek. Esnafın gelir kaygısı ve bu kaygı nedeniyle yaşanan aşırı dolu otobüs görüntüleri, yolcu kapma yarışları ve bakımsız araç görüntüleri sona erecek. Böylece, tüm otobüslerin her ay ne kazanacağı belli olacak. Biz buradan emeği geçen tüm gruplara teşekkür ediyoruz. Silivri halkı rahat olsun, İETT kalitesinden vazgeçme durumu yok. İstanbul’a, Silivri halkına ve Silivri Birlik ailesine hayırlı olsun.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum