"Cumhur İttifakı olarak ekmeğe siyaset bulaştırmıyoruz!"

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı’nın yeni halk ekmek büfeleri açılması konusunda İBB’nin yeni yönetimine alışılmadık bürokratik engeller çıkartıldığı yönündeki söylemlerine kayıtsız kalmadı. Güler, “Biz nerede, kaç tane halk ekmek büfesi ihtiyacı olduğunu talep edip, ona göre de açılmasına izin veren bir grubuz fakat bizden istenen halk ekmek büfelerinin açılma yetkisinin meclisten alınıp şirkete devredilmesi. Seçilmiş bir meclis olarak kimse kusura bakmasın şirkete devredemeyiz” şeklinde konuştu.

"Cumhur İttifakı olarak ekmeğe siyaset bulaştırmıyoruz!"
Editör: Yaz Dostum
01 Mart 2021 - 22:06 - Güncelleme: 01 Mart 2021 - 22:09

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Filiz Güler, bu sabah yapılan Mart ayı meclis toplantısında CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Süheyl Kırkıcı’nın halk ekmek büfeleri konusundaki söylemlerine anında karşılık verdi.

“MECLİSTEN ALIP, ŞİRKETE DEVREDEMEYİZ”

Filiz Güler, şöyle cevap verdi:

“Biz Cumhur İttifakı olarak yeni halk ekmek büfelerinin açılmasına, halkımızın ucuz ekmek yemesine karşı değiliz. Biz nerede, kaç tane halk ekmek büfesi ihtiyacı olduğunu talep edip, ona göre de açılmasına izin veren bir grubuz fakat bizden istenen halk ekmek büfelerinin açılma yetkisinin meclisten alınıp şirkete devredilmesi. Seçilmiş bir meclis olarak kimse kusura bakmasın şirkete devredemeyiz.

“SİLİVRİ’DE 1 TANE HALK EKMEK BÜFESİ VAR”

Bizden 117 tane halk ekmek büfesinin süresinin uzatılması istendi. Bizde hangileri olduğunu öğrenmek istedik fakat maalesef bilgi verilmedi. Biz 142 tane halk ekmek büfesinin açılmasına izin vermişiz zaten. Kaldı ki madem ucuz ekmek yemekse konu, biz yaklaşık 5 yıl önce buraya 2-3 tane halk ekmek getirmek için çok uğraştık Büyükşehir’de fakat o dönemde sağ olsun CHP’li arkadaşlar bu konuya karşı çıktı hatta fırıncıları da bize karşı örgütlediler. Şu anda sadece Yeni Mahalle’de bir tane Halk Ekmek büfesi var. Süheyl arkadaşımız bilir, evinin yanında kalıyor.

“TÜRKİYE YENİ KURULMADI, YILLARDIR İNSANLAR NE HALDE HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Ucuz ekmek yemek tabi ki her vatandaşımız hakkı. Biz ekmeği siyasete karıştırmak gibi bir niyetle hareket etmeyiz. Süheyl kardeşimiz, “İnsanların ekonomik durumu kötü olmasa da bu durumlara düşmese” gibi cümleler kullandı. Türkiye yeni kurulmadı arkadaşlar! Yıllardır insanların ekonomik olarak ne halde olduklarını hepimiz görüyoruz. O yüzden burada aşevinin, ucuz ekmeğin siyasetini yaparak lütfen vatandaşlarımızın karşısında gülünç duruma düşmeyelim, düşürülmeyelim.

“BİRBİRİMİZİ SUÇLAMAYALIM”

Pandemi süresince kısıtlanan metrobüs sayıları, otobüs yok denmeleri, geçtiğimiz günlerde kardan dolayı yolda kalan araçlar, işte çöp kokuları falan filan bunlara girersek biz burada Silivri’yi konuşamayız. Silivri Belediyesi de bir salgın sürecinden geçiyor fakat biz dışarda çöp kokuları ya da karda yolda kalmış araçlar görmedik. İstendi mi her şey yapılabiliyor. Birbirimizi suçlayacağımıza birlikte ne kadar iş yapabilirizi düşünmemiz lazım.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum