Taliban'ı Atatürk Yerine Koyan Doğu Perinçek Değirmenköy'e Geliyor

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından tertip edilen Silivri Üretim Devrimi Kurultayı; 22 Ağustos Pazar günü, yarın, Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in katılımı ile gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programının canlı yayınında Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban'ı, Atatürk ile kıyaslayıp aynı kefeye koyan Perinçek, tartışmaların ve tepkilerin hedefinde...

Taliban'ı Atatürk Yerine Koyan Doğu Perinçek Değirmenköy'e Geliyor
Editör: Yaz Dostum
21 Ağustos 2021 - 23:55 - Güncelleme: 22 Ağustos 2021 - 16:15
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nca hazırlıkları yapılan Silivri Üretim Devrimi Kurultayı; 22 Ağustos Pazar günü, yarın, Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde yapılacak. Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan kurultayda çiftçilerin yakıcı sorunları masaya yatırılacak.

Silivri Ziraat Odası, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, bir yerel gazete ve Çiftçi Kadınlar Kooperatifi parti temsilcileri tarafından ziyaret edilerek kurultaya davet edildi.

ATATÜRK İLE TALİBAN'I KIYASLADI

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında açıklamalar ile gündemde. Programda 
şeriatçı örgüt Taliban’ı Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı” diyen Perinçek'in ifadeleri ülkede tartışma konusu haline geldi ve büyük tepki çekti.

Afganistan'daki gelişmeler hakkında ‘yorum’ yapan Doğu Perinçek, şöyle konuşmuştu:

"20 yıldır Afgan milleti Taliban'ın önderliğinde ABD'ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan'dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı.

Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika'ya karşı savaştı. 20 yıl. Halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerikayla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok."

ABD'ye güvenenler kaybediyor, dünyadan siliniyor. ABD yakın zamanda hiç başarı kazanamadı. Mısır'da kaybetti, Suriye'de Beşar Esad'ı deviremedi, İran'a diş geçiremedi, Türkiye'yi bölemedi, Irak'ı işgal etti ama şimdi Irak'ta ABD'ye karşı bir hükümet var. Yani ABD her yerde kaybetti."





 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Latif Aydın
    2 yıl önce
    Bu açıklamadan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız pes doğrusu. Türkiye'nin yapmış olduğu emperyalizme karşı yürüttüğü savaş ile Afganistan' ın ABD işgaline karşı yürüttüğü savaş aynı işi yapmıştır ikiside emperyalizmi kovmustur Turkiyeden Atatürk Afganistandan Taliban çıktı demenin Taliban ile Atatürk'ü eşdeğer tutan bir durum yoktur. Bu tamamen Amerikancı BIDEN tayfasının çarpıtması psikolojik harekat ile 50 yıldır Amerikaya karsı ücadele eden Vatan Partisi'ne saldırıdır bu kara propaganda tutmamıştır. Bumerang gibi dönüp kendilerine zarar verecektir. Milletimize güveniyoruz.