Tanrıverdi: "Dükkanımızı Yeniden Açmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz"

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 21 Mart tarihinde faaliyete kapatılan Best Kuaför bu sabah itibariyle yeniden hizmet vermeye başladı. Uzun bir aradan sonra işyerini açtığını ifade eden işletme sahibi Bülent Tanrıverdi, “Evde oturduğumuz zaman zarfında ekonomik anlamda biraz zorlandık ama ‘insan sağlığı hiçbir şeyden önemli değil’ diyerek sürecin geçmesini bekledik. Korsan çalışanlarda oldu ama hayırlısıyla her şey geride kaldı. Bugün dükkanımızı yeniden açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Tanrıverdi: "Dükkanımızı Yeniden Açmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz"
Editör: Yaz Dostum
11 Mayıs 2020 - 19:18 - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 - 19:25

Silivri’de uzun yıllardır Mimarsinan Mahallesi’nde faaliyet gösteren Best Kuaför, koronavirüs tedbirleri kapsamında bugünden itibaren randevulu olarak müşteri almaya başladı. İşletme sahibi Bülent Tanrıverdi, yaklaşık 2 aydır kapalı olan kuaför salonlarını tekrar açtıkları için mutlu olduklarını söyledi. Tüm hijyen kurallarına uyarak, tek kullanımlık ürünler kullandıklarını belirten Tanrıverdi, “Bu uygulama aslında bir yandan güzel oldu. Daha hijyenik bir ortama kavuştuk. Yeni yönetmeliği diğer kuaför arkadaşlarda uygularlarsa daha sağlıklı bir toplum olma konusunda önemli bir adım atmış oluruz. Ama ‘yok bir şey olmaz, eski usul devam edelim’ derlerse sağlık açısından herkes tehlikeye düşmüş olur” şeklinde konuştu.

“RANDEVU USULÜYLE ÇALIŞIYORUZ”

Best Kuaför Sahibi Bülent Tanrıverdi, şu detayları aktardı:


“Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı dolayısıyla 2 aydır kapalıydık. Bugün gerçekten çok yoğun bir gün geçti. Artık randevu usulüyle çalışıyoruz. Cuma gününe kadar doluyuz. İnsanların ihtiyacına elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyoruz.

“DÜKKANIMIZI YENİDEN AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Evde oturduğumuz zaman zarfında ekonomik anlamda biraz zorlandık. Ama ‘insan sağlığı hiçbir şeyden önemli değil’ diyerek sürecin geçmesini bekledik. Korsan çalışanlarda oldu. Hayırlısıyla her şey geride kaldı. Bugün dükkanımızı yeniden açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“HİJYEN KURALLARINA UYUYORUZ”

Yeni yönetmeliğe göre bütün malzemeler tek kullanımlık olması gerekiyor. Burada önemli olan ‘temas’ yani kullanılan makas ve taraklar her müşteriden sonra temizlenmelidir. Koltuklarda aynı şekilde dezenfekte edilmelidir. Sabah 09.00’da dükkanımızı açıp, akşamda 21.00’da kapatmak zorundayız. Ramazan ayı dolayısıyla da iftara kadar açığız. İftardan sonra kapalıyız. Hijyen kurallarına harfiyen riayet ediyoruz.

“DAHA HİJYENİK BİR ORTAMA KAVUŞTUK”

Bu uygulama aslında bir yandan güzel oldu diyebilirim. Daha hijyenik bir ortama kavuştuk. Yeni yönetmeliği diğer kuaför arkadaşlarda uygularlarsa daha sağlıklı bir toplum olma konusunda önemli bir adım atmış oluruz. Ama ‘yok bir şey olmaz, eski usul devam edelim’ derlerse sağlık açısından herkes tehlikeye düşmüş olur. Vatandaşlara da uyarım; hijyen kurallarına uymayan yerlere gitmesinler. Bir an evvel inşallah bu salgından tüm Türkiye’nin kurtulmasını temenni ediyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum