Tarım Krediden üreticilere faizsiz yem kredisi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, tüm dünyada Kovid 19 salgınının sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilediği bu günlerde, üreticilerimizin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının faizsiz olarak karşılanması amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Tarım Krediden üreticilere faizsiz yem kredisi
Editör: Yaz Dostum
21 Ocak 2021 - 20:40

Ülke tarımının öncü kuruluşu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, geniş dağıtım kanalı ve örnek çalışmalarıyla üreticileri desteklemeye devam ediyor. Tarımsal üretimin her aşamasında çiftçinin yanında yer alan Tarım Kredi, bir yıldır dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 salgını yanında, son dönemde ülke genelinde etkisini gösteren kuraklık ve kış mevsimi nedeniyle, süt üreticiliği ve besicilik yapan yetiştiricilere yönelik yeni bir çalışma başlattı.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından iştirakimiz Tarım Kredi Yem AŞ işbirliğiyle üreticilerimizin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlatılan kampanya kapsamında, hayvancılık yapan Tarım Kredi ortağı üreticilere 2 ay vadeli faizsiz hayvan yemi kredisi imkanı sağlandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak üreticilerin üretim faaliyetlerini kolaylaştırmak maksadıyla tarımsal girdilerde maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu doğrultuda kimyevi gübre ve karma hayvan yemi satışlarında tavan-taban fiyat uygulamasına geçildiğini, kar odaklı fiyatlar yerine piyasa düzenleyici fiyat politikası izlenildiğini hatırlattı.

Kooperatif ortaklarına kredi maliyetlerini baştan bilmelerine imkan verecek şekilde tarımsal girdilerde sabit oranlı kredi uygulamasını başlattıklarını vurgulayan Poyraz, süt üreticiliği ve besicilik yapan yetiştiricilerin yem ihtiyaçlarının faizsiz olarak karşılanması amacıyla da yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Faizsiz 60 gün vade

Kampanya hakkında bilgi veren Tarım Kredi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Yem markalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik karma hayvan yemlerinin 60 güne kadar faizsiz olarak kredilendirileceğini söyledi.

Kampanya kapsamında kredi kullanan ortaklara 2 ay süreyle hiçbir kredi maliyeti yansıtılmayacağını vurgulayan Poyraz, “İştirakimiz Tarım Kredi Yem ile birlikte üreticilerimizin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir kampanya başlattık. Kampanyadan tüm kooperatif ortakları kendilerine tanımlanmış kredi limitleri dahilinde yararlanabilecek. Süt üreticileri ve besiciler için can suyu niteliğinde olan bu kredi çerçevesinde ortaklarımıza faiz, vade farkı ve benzeri herhangi bir maliyet yansıtılmayacak. Ayrıca bu krediden yararlanmak için TARSİM şartı da bulunmuyor” dedi.

Toplamda 250 milyon TL faizsiz finansman desteği

Başlatılan yeni kampanya ile 2021 yılı içerisinde Tarım Kredi ortaklarına 250 milyon TL tutarında faizsiz finansman desteği sağlanmasını hedeflediklerini belirten Poyraz, “Bir buçuk asırdır ülke tarımının en büyük destekçisi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Amacımız tarımsal üretimin desteklenmesi suretiyle ortaklarımızın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak ve ülke insanının kaliteli ve sağlıklı gıdaya uygun fiyatlarla ulaşımını sağlamak. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız ve yolumuza daha güçlü devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum