"Vatandaşın 200 - 250 Bin TL ayırması durumunda, kentsel dönüşüme engel kalmaz"

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Deprem Haftası dolayısıyla bugün Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Kentsel dönüşümü gerçekleştirebilmek için ortak mutabakat zemini ve ortak irade ortaya koymak gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Benim nazarımda Silivri’de binasında oturan vatandaşın  200-250 Bin TL katkı sunması durumunda kentsel dönüşümün gerçekleşmeyeceği bir proje yok, vatandaşımız biraz fedakarlık yaparsa sonunda zaten dairesinin daha da değerli olduğu bir projede ev sahibi olmuş olacak. İnşallah vatandaşımız bu süreçte biraz daha anlayışlı, biraz daha sorumluluk sahibi hareket eder” şeklinde konuştu.

"Vatandaşın 200 - 250 Bin TL ayırması durumunda, kentsel dönüşüme engel kalmaz"
Editör: Yaz Dostum
02 Mart 2022 - 19:00 - Güncelleme: 02 Mart 2022 - 20:40
Ülkemizin topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan depreme, her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası ile dikkat çekiliyor. Bu önemli hafta nedeniyle Silivri Belediyesi bugün saat 14.00’da Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde Silivri Kaymakamlığı öncülüğünde "Yerel Basın Bilgilendirme" toplantısı gerçekleştirdi.

“VARNALI KONUTLARI’NDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ TAMAMLANDIĞINDA, VATANDAŞLARIN DAİRESİ DEĞER KAZANMIŞ OLACAK”

Başkan Yılmaz, burada kentsel dönüşümle ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:

“Varnalı Konutları’nda 180 Bin TL’ye daire satılıyordu. 70 Bin TL vatandaşlardan bir katkı alıyoruz. Üstüne koyduğunuzda 250 Bin TL bir maliyeti oluyor vatandaşımıza ama kentsel dönüşüm bittiğinde dairenin satış fiyatı 1 Milyona yakın bir rakam olacak. Bırakın cebinden para çıkmasını, emlak değerini artırarak bir mülke sahip olacak.

“DEVLET KENTSEL DÖNÜŞÜME TEŞVİK ETMEK İÇİN ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR”

Hükümetimizin kentsel dönüşümde 18 ay kira yardımı var. 250 Bin TL’ye çıkardığı kredi desteği var.

“SİLİVRİ’DE VATANDAŞLARIMIZIN FEDAKARLIK YAPMASI DURUMUNDA, GERÇEKLEŞMEYECEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ OLMAZ”

Benim nazarımda Silivri’de binasında oturan vatandaşın 200-250 Bin TL katkı sunması durumunda kentsel dönüşümün gerçekleşmeyeceği bir proje yok, vatandaşımız biraz fedakarlık yaparsa sonunda zaten üzerine katma değer kazandığı daha da dairesinin değerli olduğu bir projede ev sahibi olmuş olacak. İnşallah vatandaşımız bu süreçte biraz daha anlayışlı, biraz daha sorumluluk sahibi hareket eder.”

Toplantıda Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu ile Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Tozlu da hazır bulundu. 


Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum