Vekil Kaynarca'dan Bakan Bozdağ'a Cezaevi Teşekkürü

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın girişimleri doğrultusunda Adalet Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar çerçevesinde Silivri Cezaevi'nin adının Marmara Cezaevi olarak değiştirilmesi nedeniyle AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret ederek teşekkür temennilerini aktardı.

Vekil Kaynarca'dan Bakan Bozdağ'a Cezaevi Teşekkürü
Editör: Yaz Dostum
08 Ekim 2022 - 17:58
Silivri Cezaevi, İstanbul'da olması sebebiyle Türkiye'nin en bilinen ceza infaz kurumlarından biri. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçenin cezaevi ile anıldığını gerekçe göstererek kurumun adının “İstanbul Batıkapısı” olarak değiştirilmesini talep etmişti.

Adalet Bakanlığı'na verilen dilekçe, dikkate alınarak işleme konuldu. Başvuruyu değerlendiren bakanlık yetkilileri, kurumun isminin "Marmara Cezaevi" olarak değiştirilmesi kararını aldı. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde cezaevine giden ekipler, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü yazan tabelayı Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü olarak değiştirdi.

Konuyu yakından takip eden AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı TBMM'deki Bakan Odasında ziyaret ederek teşekkür temennilerinde bulundu.

Kaynarca, konuyla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti:

Adalet Bakanımız Sn.Bekir Bozdağ’ı TBMM'deki Bakan Odasında ziyaret ettik.

Şehrimizin adının cezaeviyle anılmasından rahatsız olan Silivrili hemşehrilerimizin değişiklik talebini yerine getirdikleri için teşekkürlerimizi ilettik.

Bilindiği gibi Adalet Bakanlığımız Silivri Cezaevi'nin isminin değiştirildiğini duyurarak, yeni isminin Marmara Cezaevi olduğunu açıklamış, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü yazan tabela da, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü olarak değiştirilmişti.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum