"Volkan Yılmaz, Köylüyle CHP'yi Karşı Karşıya Getirmek İstedi!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın indirimli tarifeden su kullanımına ilişkin TBMM’de çıkarılan yasaya CHP’nin ret oyu kullanmasıyla ilgili yaptığı eleştirilere sessiz kalmadı. Esen, “Torba Yasa’da kabul edemeyeceğimiz maddeler vardı. Torba Yasa ile Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2 katına çıkarıldı. Tamamen birbirinden alakasız konular Torba Yasa'ya konulmuştu. Kırsal alan tanımlamasının geçtiği maddeye olumlu yaklaşmamıza rağmen Volkan Yılmaz bile bile bunun siyasetini yapmak istedi. Bizleri köylülerin karşısına getirmek istedi” dedi ve ekledi: “Ucuz siyasi yaklaşımları asla kabul etmiyoruz!”

"Volkan Yılmaz, Köylüyle CHP'yi Karşı Karşıya Getirmek İstedi!"
Editör: Yaz Dostum
16 Kasım 2020 - 22:55 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 23:04
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, indirimli tarifeden su kullanımına ilişkin TBMM’de çıkarılan yasaya ret verme gerekçelerini şöyle açıkladı:

“İHANET, KÖYLERİN MAHALLE STATÜSÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİYLE BAŞLADI”

“Biliyorsunuz tartışılan bir diğer konu, su fiyat tarifesiyle ilgili. Volkan bey bizi Meclis’te ret oyu kullandığımız için eleştiriyor. Bakın köy tüzel kişiliğinin kaldırılması bu topraklara yapılan en büyük ihanetti, bunu hemşerilerimize anlattık, bu ihanetin karşısında olduğumuzu ve her zaman olacağımızı anlattık. Yasal bir düzenleme ile bu konu çözüme kavuşturulmalıydı.

“İNDİRİMLİ SU TARİFESİNİ ANKARA’YA BİZ TAŞIDIK”

Biliyorsunuz su tarifesi konusu Büyükşehir’de çok tartışıldı, Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu da çözüm için TBMM’yi işaret etti. Bizler de bölge milletvekilimiz Sayın Zeynel Emre’nin yapmış olduğu hazırlıkla konuyu bir kanun teklifi haline getirip Ankara’ya taşıdık. Bu teklifimizi 2 Mart’ta TBMM’ye sunduk, 6 Mart’ta ise Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Biz bu teklifimizle tarım ve hayvancılıkla uğraşan ancak mahalle statüsü nedeni ile mağdur olan köylümüzü destekliyorduk.

“CUMHUR İTTİFAKI PAYDAŞI OLANLAR ÖNERGELERİNİ GÜNDEME DAHİ ALAMIYOR!”

Bizden aylar sonra MHP Grubu da İsmail Faruk Aksu imzası ile benzer bir önergeyi verdi. Biz kalıcı bir çözüm sunarken, MHP Grubu sürenin uzatılmasını savunarak geçici çözüm ortaya koydu. MHP’nin önergesi de bizim önergemiz gibi komisyonda bekletilmeye devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın paydaşıyken vermiş oldukları önergeyi gündeme dahi alamıyorlar!

“TORBA YASA’DA ART NİYET SEZDİK”

Devamında 30 Eylül’de AK Parti Grubu, AK Parti Meclis Üyeleri Plan Bütçe Komisyonu’na bir torba yasa teklifi hazırladılar. Bu torba yasanın içinde 17 madde geldi, bunlardan biri de bizim savunduğumuz kırsal alan tanımlamasıyla ilgiliydi. Köylerin indirimli su tarifesinden faydalanması noktasında bir teklifti. Bakın bunu Cumhur İttifakı getirmedi, AK Parti getirdi. Biz Torba Yasayı inceledik ve art niyetli bir durum sezdik. Bizim savunduğumuz gibi tarım ve hayvancılığı destekleyen bir çalışma değil tam tersi vergi ve emlak vergilerinden muafiyetle köylüleri inşaata, betona teslim etmek. Bunu gördüğümüz için eleştiriler getirdik.

“TORBA YASA’YA ALAKASIZ KONULAR KONULMUŞTU”

Torba Yasa maalesef ki tek tek değil, bütünüyle oylanıyor. Torba Yasa anti demokratik bir uygulama. Bütün maddeleri Torba Yasa’ya koyup hepsine evet ya da hayır denmesinin istenmesi son derece yanlış. Bu da AK Parti hükümetiyle hayatımıza giren bir anlayıştır ki biz bunu reddediyoruz. Biz komisyona gelen maddelerin tek tek görüşülüp oylanmasını istiyoruz. Bizim Torba Yasa’da kabul edemeyeceğimiz maddeler vardı. Misal Torba Yasa’da Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2 katına çıkarıldı. Tamamen birbirinden alakasız konular Torba Yasa'ya konulmuştu.

“KIRSAL ALAN TANIMLAMASINA OLUMLU YAKLAŞTIĞIMIZI BİLE BİLE BUNUN SİYASETİNİ YAPMAK İSTEDİ”

Kırsal alan tanımlamasının geçtiği bu maddeye olumlu yaklaşmamıza rağmen Volkan Yılmaz bile bile bunun siyasetini yapmak istedi. Bizleri köylülerin karşısına getirmek istedi. AK Parti hükümeti ilk yanlışını köy tüzel kişiliklerini kaldırarak yaptı, ikinci yanlışını ise bu tanımı iade ederek telafi ediyormuş gibi göstererek yaptı; yanlış bir uygulama çünkü burada da köylü, çiftçi düşünülmüyor bir boşluk var. Bu sığ tartışmalardan çıkmak lazım. Ucuz siyasi yaklaşımları asla kabul etmiyoruz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum