"Yaşam Vadisi, Silivri'nin Yepyeni Çekim Noktası Olacak"

Başkan Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Berker Esen ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı başlatılan Boğluca Deresi Yaşam Vadisi Projesi’ni ziyaret etti.

"Yaşam Vadisi, Silivri'nin Yepyeni Çekim Noktası Olacak"
Editör: Yaz Dostum
06 Ocak 2021 - 22:09

Yaşam Vadisi Projesi ziyaretinde Başkan Ekrem İmamoğlu’na İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, CHP İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe yöneticileri eşlik etti. CHP Silivri İlçe Başkanlığı ziyaret programının ardından yaptığı açıklamada, “Projenin tamamlanmasıyla Silivri’mizde şehir merkezinde yepyeni bir çekim noktası ve yeşil alan oluşacak. 16 Milyon İstanbullu için çalışan #İmamoğluVarsaUmutVar #İmamoğluVarsaÇözümVar” ifadelerini kaydetti.

“YAŞAM VADİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

 Boğluca Deresi boyunca hayata geçirilecek Yaşam Vadisi’nde yapan İmamoğlu, şunları söyledi: “Yaşam vadilerini önemsiyoruz. İstanbul’un her noktasında olsun istiyoruz. Milyonlarca metrekare olsun istiyoruz. İstanbul’da, hele bu pandemiden sonra her boşluk alan, ağaçla donatılmış yeşil alan 2 şeye yarıyor: İnsanların daha sağlıklı, daha sıhhatli nefes almasına yarıyor. Bir başka konu; kuraklıktan koruyor şehri. Şu an çok kurağız. Bakın, Aralık’tayız ve ceketle dışarıdayız, 15-16 derece. Allah korusun memleketi, dünyayı, insanlığı. Onun için, kent içinde ne kadar yeşil alan üretirsek, iklim adına da güzel işler yapmış oluruz. Bugün Silivri’de, Boğluca Deresi’ndeyiz. Boğluca Deresi’nden Tuzla Vadisi’ne kadar, İstanbul’un her köşesinde bu sene özellikle yaşam vadileri konusunda çok hızlı adım atacağız. Sürece dair Silivri Belediye’mizle iş birliği içindeyiz. İBB ekipleri hızlıca başlıyorlar şantiyesine. İnşallah Haziran ayı gibi de gelip burada yürüyüşümüzü yapacağız. Yan tarafında da stadımızı bitiriyoruz. Onun altındaki spor tesisini de komple revize ediyoruz. Silivri’de; sporla, sağlıkla, yaşamla -birazdan da kreşlerimize gideceğiz-, eğitimle inşallah güzel işleri başarmaya devam edeceğiz. Sosyal konutlarımız yapılıyor. İnşallah güzel meyvelerini versin 2021.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum