Hazal Başaran

Hazal Başaran


Artık ruhsatlı ve bölgenin en modern Canlı Hayvan Pazarına sahibiz

23 Haziran 2022 - 21:28 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:20

**
6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başkan Volkan Yılmaz ve emeği geçen ekibini kutluyorum.

Kurban Bayramı’na adım adım ilerlediğimiz şu günlerde kurbanlık satışı yapan yerel hayvan yetiştiricilerimizin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarlaması, alıcıların da hijyenik, denetlenebilir ve ulaşımı kolay bir ortamda alışveriş imkanından istifade etmesi gayesiyle projelendirilen Canlı Hayvan Pazarı; Silivri’mize, bölgeye ve hayvan borsasına çok büyük bir destek yapacak konumda. İlçemizde hayvancılığın ve ekonominin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına can-ı gönülden inanıyorum.

Yeni Mahalle, Tem Bağlantı Yolu üzeri Ekol Ofset karşısında inşa edilen Canlı Hayvan Pazarı; Silivri Belediyesi marifetiyle yapılan İstanbul’un ilk ve tek Canlı Hayvan Pazarı olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

- İçerisinde 1250 metrekare büyükbaş hayvan pazarı,
- 600 metrekare küçükbaş hayvan pazarı,

- 250 metrekare idari bina yer alıyor.

Kesimhanelerin de kurulması ile de hayvan pazarının teknik kapasitesini geliştirilecek. Ve kurban zamanında kurban kesim alanı olarak kullanılacak.

Bu açıdan Başkan Volkan Yılmaz’ın ilçemizde yapmış olduğu bu hizmetin hem üreticiye, hem yetiştiriciye, hem de tüketiciye her yönden kazanç sağlayacağını düşünüyorum.

Hayvancılık bakımından İstanbul’da ilk 3’te yer alan Silivri’mizde hayvancılık sektörünün ivme kazanmasına öncülük edeceğine inandığım bu projenin, bölgemizin büyük ihtiyaçlarından olan mezbahaneyle taçlandırılması gerekiyor.

Mezbahane bu işin en önemli sac ayaklarından…

Besiciler Esenyurt’a vs. muhtaç kalmak istemiyor. Onlar için maddi manevi yorgunluk demek, ki haklılar.

Silivri’ye yakın zamanda bir mezbahane kurulması planlanmıyor, bu bakımdan daha yakınımızdaki mevkilerde tam kapasite çalışan bir mezbahane varlığının sağlanması, hayvan potansiyelini hem üretim hem de ticari anlamda arttırır.

İBB’nin bir an evvel ihale işlerini tamamlayıp Çatalca Kestanelik mezbahasını kullanıma sunması gerekiyor.

Üzücüdür ki büyük bir belirsizlik içinde uzun zamandır beklemede...


Bu noktada Volkan Yılmaz her fırsatta;

“İBB’ye arazi tahsis edeyim, mezbahaneyi yapın” veya “Mezbahane yapma yetkisini Silivri Belediyesi’ne devredin” diyor. 


Bürokrasiye bazı adımları attırmak elbette kolay değil ama CHP’li Meclis Üyelerinin bu noktada daha ısrarcı ve takipçi olması şart.

Yerli üretimi teşvik eden Canlı Hayvan Pazarı, hakkı teslim etmek gerekir ki ilçemizdeki kırsal kesimin desteklenmesi ve hayvan potansiyelinin arttırılması için ciddi bir kazanım oldu.

Hayvancılık ve tesisleşme alanında gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen büyük bir potansiyel olarak geriye mezbahane kalıyor. Bu yönde bölgemizin kalkınmasına destek olmak için İBB’ye büyük bir sorumluluk düşüyor.

Sözü daha uzatmadan denetimlerin eksiksiz gerçekleştirildiği bir Hayvan Pazarı olması temennisiyle bu hizmetin; Silivri’mize, ülkemize, insanımıza hayırlı olmasını diliyorum….





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar