Hazal Başaran

Hazal Başaran


Başarı parametresi Özcan Işıklar mı?

28 Aralık 2020 - 21:36 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:27

**
32 Gözlü Mimar Sinan Köprüsü
için Başkan Volkan Yılmaz ile AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun ortak çalışmaları neticesinde İstanbul Valiliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü devreye girdi. Restorasyon çalışması devlet kurumlarının iş birliği ile başladı ve hala devam etmekte.


Vakkas Köprü olarak bilinen Kısa Köprü için yine Başkan Volkan Yılmaz ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun ortak gayretleri söz konusu oldu. İstanbul Valiliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yapılarak halkın kullanımına açıldı.

Devlet Hastanesine geçişi kolaylaştırmak adına yapılan Asansörlü Üst Geçit’in imalatı Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünce yapıldı. (Asansörler Silivri Belediyesi’ne ait) Bu projenin en önemli destekçilerinden biri yine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu oldu.

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Silivri’ye kazandırılıyor.

Silivri Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binası İçişleri Bakanlığınca ihale edildi.

Selimpaşa Polis Karakolunun yeni hizmet binası İçişleri Bakanlığınca ihale edildi.

Jandarma Komutanlığı yeni hizmet binası için de hem Silivri Belediyesi’nin hem AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının girişimleri olduğunu ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun önemli bir destek sunduğunu belirtmem gerekir.

Millet Bahçesi Cumhurbaşkanlığı projesi. Silivri Belediyesi’nin Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı da olacak şekilde yapılması talebi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görüldü. Bu büyük projenin yapımı ise TOKİ Başkanlığınca üstleniliyor.

Sahil bölgesi bina cephelerinin rengarenk boyanması işi tamamen sponsorlar tarafından karşılandı.

Silivri’ye müjdelenen 24 derslikli meslek lisesi ve Aşevi projesi, Eruslu ailesinin bağışı marifetiyle gerçekleşecek.

Engelsiz Park projesi için yer tahsisi belediye tarafından yapılırken, proje Arıkanlı ailesinin destekleri ile gerçekleştirilerek Silivri sakinlerinin kullanımına sunulacak.

İçinde modern Balıkçı Barınağı da yer alan Yat Limanı projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından uygun görüldü ancak ne olup bittiğiyle alakalı ses yok…

Müjdat Gürsu Tesisleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenileniyor.

Silivri Devlet Hastanesi çevresi prestijli yol, kavşak, tretuvar ve bisiklet yolu düzenlemeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Silivri Devlet Hastanesi çevresindeki 60 bin metrekarelik alanda rekreasyon ve peyzaj düzenlemesi çalışmaları da yine Büyükşehir tarafından üstlenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Selimpaşa ve Silivri Yeni Mahalle kreşleri göz dolduran yatırımlardan bir diğeri…

Bu liste uzar…

Bence Silivri bu dönem çok şanslı. Nereden bakarsan bak ciddi hükümet ve hayır sponsorları desteği söz konusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri’den hizmet esirgememesi de doğrusu çok kıymetli.

2020’yi uğurlarken Silivri’de hal böyle ama bugün hala Silivri’de tartışılan, tartıştırılmak istenen isim Özcan Işıklar!

Volkan Yılmaz’ın karşısına “başarı parametresi” olarak Özcan Işıklar çıkarılmak isteniyor. Özcan Işıklar’ı kötüleyerek Volkan Yılmaz’ı tabiri caizse şoşartmak isteyenler, Volkan Yılmaz’a aslında hiç de iyi bir şey yapmıyor.

İsmi değişikliğine gidilse de Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Kadın Mahalle Evleri, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Yoğurthane Kültür Kompleksleri, Tarım Lisesi, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) Silivri’ye 2 dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Özcan Işıklar döneminde sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda kazandırılan imza eserler. Bugün mevcut Başkan Volkan Yılmaz tarafından devam ettiriliyor...

Keza Selimpaşa, Gümüşkaya, Çanta, Değirmenköy, Ortaköy, Kavaklı ve çoğaltılabilir örneklerden hareketle oluşturulan meydan kültürü, çocuklara uygulanan skolyoz taramaları, sünnet şöleni, planlara üniversite alanı olarak işletilen yerler, Lavanta Hasat Şenliği, Kültür Sokağı ve peşi sıra gelen tiyatrolar, söyleşiler ve sahne sanatları, tarım, toprak, tohum, iş, aş, gelecek vurguları da önemini ve anlamını yitirmeyen hizmet ve söylemlerinden…

Beldelerin kapatılması gibi zorlu bir süreci sırtlanmak zorunda olduğunu, hükümet ve büyükşehir desteklerinin ideolojik farklılık nedeniyle asgari şekilde yapıldığını düşünürseniz Özcan Işıklar tarafından ortaya konan vizyon ve verilen hizmetlerin dolu dolu, son derece doğru, akılcıl ve Silivri’nin bütününü kapsayan bir anlayışın ürünü olduğunda hemfikir oluruz.

Yaptıkları, yapmadıkları, yaptırmadıkları, yapamadıkları, eksikleri, hataları, kazandırdıkları, hırsları, hedefleri bunların hepsi tartışılabilir ama Özcan Işıklar “sosyal belediyecilik” iddiasının altınını güçlü bir şekilde doldurarak görevini ifa etti. O yüzden Özcan Işıklar’ı aşağı çekerek Volkan Yılmaz’ı parlatma isteği hem beyhude hem de ters tepecek bir çaba… 

Volkan Yılmaz’ın Belediye Başkanı olarak Silivri’nin gelişimini ve Silivri sakinlerinin ihtiyaçlarını adil ve sürdürülebilir biçimde karşılayacak projeler üretmemesi ve hayata geçirmemesi için hiçbir sebep yok. Zaman henüz dolmamışken, zemin de müsaitken benim Volkan Yılmaz’ın "temel belediyecilik hizmetleri dışında" Silivri’nin geleceğine yönelik yeni vizyonlar ortaya koyarak rüştünü ispatlayacağına inancım tam. 

Padişahım çok yaşa diyenlerden değil, Kral Çıplak deyip eğmeden bükmeden inandığım doğruları söylemeye devam edeceğim… Hoşa gitsin gitmesin böyle olacak.

2020 yerel yönetim karnesi değerlendirmesi vesilesi ile inşallah 2021’de Silivri merkezi otopark çilesinden kurtulur diyorum ve 2021’in hepinize sağlık, mutluluk ve güzellikler getirmesini diliyorum. 

Kalın sağlıcakla…



 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Şaban Orhanoğlu
    3 yıl önce
    Mahalle çöpleri toplanmıyor Pandemi Döneminde hastalık Artsındiye heralde Başkan yardımcısına meclis üyesine defalarca gönderdik Sorun hep Aynı

Son Yazılar