Hazal Başaran

Hazal Başaran


Başkan Yılmaz'ın büyük handikapı 

15 Ocak 2022 - 22:38 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:26

##

Başkan Volkan Yılmaz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda artık klasik haline gelen rutinini yine bozmadı ve 2021 yılındaki belediye çalışmaları ile önümüzdeki süreçte hedeflenen hizmetlere ilişkin sunum gerçekleştirdi.


Silivri'miz için güzel gelişmeler müjdeledi, hizmetlerde "bağış ve sponsorluk" meselesi ön plana çıktı. Buna göre;

-Gülsen Ökkeş Nakipoğlu ve Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi - Nakipoğlu ailesi iş birliği ile Yeni Mahalle’de hayata geçiyor.

-Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu - Silivri Belediyesi’ne ait olan bir arsa üzerinde Enginkan Vakfı’nın tüm maliyetleri üstlendiği bir proje.

-Kenan&Çelebi Nakip Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu – Nakip ailesi tarafından yapıldı akabinde Silivri Belediyesi tarafından tahsisi Sağlık Bakanlığına yapıldı.

-Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi – Spor Bakanlığı ve Spor Toto sponsorluğuyla yapıldı.

-Değirmenköy Stadı –1000 kişi kapasiteli, profesyonel maçların oynanabileceği spor tesisi, arazinin sahibi Spor Bakanlığınca yapıldı. Silivri Belediyesi; tenis kortu, basket sahası, otopark alanı, yan yollar, kaldırım ve aydınlatma işlerini gerçekleştirdi.

-Fenerköy Stadı – Yine sponsorlar marifetiyle yenileniyor.

-Küçüksinekli Mesire Alanı - 29 yıllığına İBB’ye tahsisli olan bu yer, yapılan talep sonucunda İBB’nin anlayış göstererek haklarından vazgeçmesi üzerine işletilmek üzere Silivri Belediyesi’ne bırakıldı. Haziran ayı içinde halkın kullanımına açılılması planlanıyor.

-Selimpaşa Müzik ve Sanat Okulu Projesi – Daha önce Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsisi yapılan ancak kullanılmayan yerin tahsisi bu dönem Nişantaşı Üniversitesi’ne yapıldı. Tüm masraflar Nişantaşı Üniversitesi’ne ait olacak.

-Kurfallı Sağlık Evi ve Sayalar Sağlık Evi – Yine bağışçı ve sponsor firma marifetiyle yaptırıldı.

-Hükümet Konağı Projesi –Yıkılıp Millet Bahçesi yapılması planlanan Silivri Stadımızda kapalı spor salonunun olduğu bölgeye inşa edilmesi hedefleniyor. İhalesinin Mart ayında tamamlanması bekleniyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılacak.

-Mübadele Evi Projesi – Özcan Işıklar döneminde yerin kamulaştırılması yapıldı, satın alındı ve projelendirildi. Silivri Belediyesi ise  bu dönem Müzeler Müdürlüğünden gerekli izinleri aldı. Hafriyat çalışması devam ediyor. Ödemenin %75’ini İstanbul Valiliği yapacak. %25’ini Silivri Belediyesi üstlenecek.

-Elginkan Özel Eğitim Okulu – Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir örneği olan bu proje yine Elginkan Vakfı işbirliği ile hayata geçirilecek. Silivri Belediyesi’ne ait arazi Elginkan Vakfı’na tahsis edildi. Aksilik olmazsa temeli Mart ayında atılacak.

-Verem Savaş Dispanseri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası – Sağlık Bakanlığının yatırımı. Kolon Hastanesinin karşısındaki yer. İhale bitti, yer teslimi yapıldı. Müteahhit firmanın başlaması bekleniyor.

-9 Yeni Okul Müjdesi – Toplantıda Selimpaşa Mahallesi Yoğurthane bölgesine 32 derslikli ilkokul, Yeni Mahalle 32 derslikli ilkokul, Yeni Mahalle 32 derslikli ortaokul, Mimarsinan Mahallesi 40 derslikli Anadolu Lisesi, Mimarsinan Mahallesi 8 derslikli 5 adet Anaokulu olmak üzere toplam 9 okulun 2022 yılı içinde temelinin atılacağı ifade edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın olurları ve desteği ile…

##

Hal böyle olunca toplantıda “bağış ve sponsorluk” meselesi irdelendi. Başkan Yılmaz bunun üstüne, “Her şeyi sorgulayabilirler ama bence asıl sorgulanması gereken daha önce bu bağışların niye alınmadığı veya alınamadığıdır” ifadeleriyle bir önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Özcan Işıklar ve yönetimini işaret etmiş oldu.

Manidar olan Başkan Volkan Yılmaz’ın toplantıyı gerçekleştirdiği tarihi bina Oğuz Aral Sergi Salonu’nu Özcan Işıklar, bağışçı marifetiyle Silivri’ye kazandırdı…

Bugün tiyatroların, toplantıların, söyleşilerin yapıldığı "tarihi yoğurthane binaları" olarak bildiğimiz çok amaçlı salonların 3'ü bağışla Silivri halkının kullanımına sunuldu.

Öte yandan Silivri Emniyeti’nin şimdi hizmet verdiği yeri yine Özcan Işıklar satın aldı.

PTT’nin bulunduğu yeri Özcan Işıklar satın aldı.

Ortaköy’ün meydanı satın aldı.

Fatih Mahallesinin meydanını satın aldı.

Halk Bankası’nın yerini satın alındı.

Selimpaşa meydanında 2 bölgeyi belediye mülk envanterine kazandırdı.

Hamoğlu’ndan alınan 55 dönüm arazi. Bugünkü değerini siyasetçilerimiz benden daha iyi bilir.

Tarım Lisesi bağış marifetiyle yapıldı.

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nin tüm araç gereçleri bağışla halledildi.

TÜRAM’ın ihtiyaçları bağış yoluyla karşılandı.

Kavaklı, Çavuşlu, Kadıköy Mahallelerinin Çok Amaçlı Salonları keza yine bağışla yapıldı. Şu anda aklıma gelenlerden bazıları bunlar...

Onlarca park, bahçe, oyun parklarını saymıyorum.

Üstelik bunları yaparken “MUHALİF” bir belediye başkanı olduğunu unutmamak gerekir. 8 belediye ve 13 köy teslim almanın maddi manevi zorluğuna, sel afetiyle karşılaşma talihsizliğine burada girmeyeceğim…

##

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat makamına gelerek onore ettiği ve her türlü destek için “açık çek” verdiği bir Belediye Başkanı, Volkan Yılmaz. Bu durum Yılmaz’ın hem en büyük şansı hem de en büyük açmazı! Hükümet desteğini Silivri’nin kalkınması bakımından yeterli kullanamadığı nedeniyle eleştirilerin odağında şimdiye kadar…


İnsanımıza iş, aş sağlayacak, geleceğine güvenle bakmasını temin edecek her gayretin öncelikle bir vatandaş olarak yanında olduğumu belirtmek istiyorum. Silivri'yi asıl gündemlerinden uzaklaştırıp, kısır çekişmelerin girdabına sokacak söylemlerin de itirazcısı olduğumu aynı zamanda...

O nedenle amaç bağcı dövmek değil, üzüm yemek olmalı. Geçmişi eşelemenin kimseye fayda getirmeyeceği aşikar değil mi?

Sanayi tesisleri, katma değeri yüksek tarımsal ve hayvansal üretim, gelişmiş ulaşım ağı, lojistik yatırımlar ve ticaret merkezleri ile yatırımcılar için cazip, yaşayanlar içinse refah bir Silivri özlemi var yüreklerde. 

O bakımdan Silivri’nin temel sorunlarına odaklanırsak hep birlikte kazanırız diyorum…

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Onur Sarsın
    2 yıl önce
    Tek kelimeyle “katılıyorum”.elinize,kaleminize, yüreğinize sağlık.

Son Yazılar