Hazal Başaran

Hazal Başaran


Belediyenin ücretsiz etkinliğinde "Önlere Oturamazsınız!" tepkisi

16 Nisan 2022 - 23:00 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:25

**
Dün akşam Önder Yılmaz Sahnesi’nde Ramazana Özel sahnelenen Temaşamata isimli oyunu izledim. Başımdan geçen tatsız konuyu bir düzenleme getirilmesi temennisiyle sizlerle paylaşmak istiyorum.


Salonda boş koltuklardan birine oturdum. Çok geçmeden elinde gösteri bileti olan hanımefendi, yerinden kalkmamı rica etti. Tabi ki hemen kalktım oradan ama konuya anlam veremedim. Bu Silivri Belediyesi Tiyatrosu’nun “ücretsiz” bir etkinliğiydi.

Bir terslik olmaması için eşyalarımı aldığım gibi salonun giriş kapısına gittim. Ellerinde biletlerle duran Silivri Belediyesi’nin Fuaye Sorumlusu Belgin Horasanlı’ya durumu izah ettim. Görevli hanımefendi, “Evet doğru ücretsiz ama önlere oturamazsınız, arkalarda boş yer varsa oralara geçebilirsiniz(!)” dedi.

: ))

“Kolluk bende, kıllık bende” hesabı yani.

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevinden el çekmek zorunda kalan Meral Türkmen Terlikçi’nin nezaketini, özverisini, tecrübesini arayacağımızı biliyordum da bu kadar ışık hızıyla mı olacaktı..? Kendime sormadan geçemedim.

Yetki işin ehline teslim edilmezse, böyle babasının yeriymişçesine tavır takınabilirler işte görüyoruz...


Oyuncu arkadaşımın daveti üzerine hem uzun zaman sonra bir performans izlemek hem de Eyüpcan Balaban hocam başta olmak üzere ilçemizin değerli tiyatrocularına naçizane desteğimi sunmak adına oradaydım.

Belgin hanım bihaber olsa da salon dolmamıştı, pek çok boş koltuk vardı şansıma…

Oyun yaklaşık 15 dakika geç başladı. Bu esnada benim gibi pek çok biletsiz kişinin, biletli vatandaşlar tarafından yerlerinden kaldırıldığına tanık oldum. : )) Ne yersiz bir kargaşa ama…

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; Silivri Belediyesi Kültür Sanat Web Portalı’nda ücretsiz ve satışa açık olmayan bu oyun afişinin altında çok da dikkat çekmeyen, küçük puntolarla, “Gösteri biletini dilerseniz gişe üzerinden satın alabilirsiniz” ifadelerine yer verilmiş. Ancak şekil a bendenize bilet temin edilmedi.

Oturma düzeni açısından ücretsiz etkinliğe bilet ayarlandığını düşünmek istedim ama bu da boşa çıktı çünkü koltuklar boş kalırken, ayakta izleyenler oldu. Salon düzeni sağlanamadı. Ve bu durum inanın oyuncuların bile dikkatini çekti ve boş yerlere oturmaları noktasında doğaçlama olarak müdahale bile ettiler. Oyunun yarısında görevliler ayaktakileri, boş koltuklara geçirmeye çalıştı felan… Bunlara ne gerek vardı? 

Neyseki Fuaye Sorumlusu Belgin Horasanlı hanımefendi en ön sıradan izledi oyunu. Hiçbir şey yolunda gitmedi diyemem yani... : ))


Yüzümüz şu sıkıntılı günlerde bir nebze de olsun gülsün diye misafir olduğumuz yerde, “Önlere oturamazsınız, arkalarda boş yer varsa oralara geçersiniz” muamelesiyle karşılaşmak bir hayli can sıkıcı oldu.

Kamu yönetiminde liyakat ve ehliyet ilkelerinin önemini bir kez daha saçma bir şekilde tecrübe ettim. Yetkiyi işin ehline teslim etmekte fayda var, benden söylemesi...


Tüm bunların dışında oyun çok güzeldi, emek veren tüm ekibi can-ı gönülden kutluyorum…






 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Yunuss
    2 yıl önce
    Sıkıntı yok bu konuda ata sözü var,Hak etmeyene fazka değer verirsen kendini beygir zanneder; bunlarda ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar

Son Yazılar