Hazal Başaran

Hazal Başaran


CHP Silivri'de Örgütsel Sorunlar

14 Ağustos 2023 - 23:24 - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 - 23:43

**
Geride bıraktığımız Pazar günü CHP Silivri İlçe Başkanlığı, 13. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede parti üyelerine lehte ve aleyhte konuşma yapmak üzere söz hakkı tanındı. Parti içi demokrasi uygulamalarına yakışır bir hareket oldu bu. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da bu çerçevede bir konuşma yaparak üyelere seslendi.  


28 Mayıs seçimlerinden hüsranla ayrılan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı seslerin, seçim mağlubiyetinin hemen ardından yükselmesinin çok olaylara sebep olduğunu, CHP içinde ve dışında derin çatlaklar oluşturduğuna dikkat çekti ki bu açıklamalarında birçoğumuz hemfikirizdir.

“Eleştirilecek çok yanı var ama Genel Başkanın yaklaşımlarında hatalı olanları ayıklasanız doğru olanların daha çok olduğunu görmedik mi hep beraber?” beyanları ile salonun da bu konuda güçlü şekilde alkışlarla desteğini aldı.


Akabinde Berker Esen ve Yönetimini hedef alan açıklamalarda bulundu.

“Salonun şekli ilginç geldi bana. Bir sosyal demokrat partinin kongresinde emek yok, emeği çağrıştıran slogan yok, CHP’nin savunduğu hiçbir değer yok” çıkışı son derece isabetsiz olmakla birlikte tam da yerel seçim üstü PARTİSİNİ KAMUOYU ÖNÜNDE TARTIŞILIR HALE GETİRMESİ inanın kabul edilir değil.

Ben de o salondaydım. Mekan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol gösterici niteliğinde olan birbirinden değerli sözlerini barındıran pankartlarla donatıldığı gibi ayrıca yerleştirilen dev projeksiyon perdesinde sürekli oynatılan video gösteriminde ise 100’E YAKIN FOTOĞRAF 30’A YAKIN SLOGAN vardı. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerini Türkiye gerçekleriyle bütünleyen bir çalışma söz konusuydu yani. Soruyorum şimdi, emeği daha ne kadar anlatabilirler?

Akabinde yine Berker Esen ve Yönetimini işaret ederek bazı çalışmalarda “yetersizlikler” gördüğünü ifade etti Süheyl Kırkıcı. Muhalefetin pasifliği üzerinden siyaset üretme krizi içinde olduklarını zaman zaman ben de dile getirdim. Muhalefetin iktidar karşısında elini güçlendirecek, muhalefeti görünür ve aleni kılacak olan etkin politika izleyememesi konusunda da aslında zıt düşmüyoruz kendisiyle…

Devamında, “İBB gibi devasa bir örgüt var arkamızda; onun nimetlerinden, bilgisinden, tecrübelerinden yararlanamıyoruz. 5. yılımıza gidiyoruz. Ekrem Başkanla bir masa etrafında oturup İstanbul’un ya da Silivri’nin meselelerini konuşamadım” dedi. “Bilginin paylaşılması yoksa siz komşunuzu dahi ikna edemezsiniz” çıkışı ile aslında yerelde siyasal tarihimizin en kritik dönemeçlerinden birinde partisinin gardını düşüren bir açıklamaya imza attı.

“Mahremiyet, Aleniyet, Siyaset” üçgeninde bende soru işaretleri oluşturan beyanlar oldu bunlar açıkçası.

“Başarıyı herkes sahiplenir, başarısızlığı ise kimse” derler ya aynen öyle. Süheyl Kırkıcı 14,5 yıldır Meclis Üyesi. Kendisine önemli Komisyonlarda görev alma ayrıca Grup Başkanvekilliği görevi layık görüldü. Grup Başkanvekilliğini 2 dönem yapıp tabiri caizse el çekti. Bir yerlerde “yetersizlik” varsa bunun müsebbipi yalnızca Berker Esen midir ya da Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri midir? Özeleştiri mekanizmasını geliştirmek şart.

Dediğim gibi Mahalli Seçim sürecinde eleştiri adı altında "parti mahremiyetini" zedeleyen bu açıklamalar ancak ve ancak partiyi de seçimi de zora sokmaktan öteye gitmez. Onlarca emekçi parti sevdalısının elleriyle yükselttiği CHP örgütü, kamuoyu önünde hele hele de bir adım ötede bekleyen rakip Cumhur İttifakı bloğu önünde bu kadar kolay aşağıya çekilmemeli. Silivri’de bir dönem daha kaybetmemek için siyasal iktidar lehine koz verecek her türlü söylemden kaçınılması elzemdir. 

Siyasi muhalefet demokratik haktır ama olay eleştiri sınırlarını aşıp partiye zarar verir noktaya geliyorsa orada herkes bir durmalı. Aksi takdirde içinden milletçe geçtiğimiz hassas ve kırılgan dönemde telafisi zor olan durumlar yaşanabilir… Bunları kendisi ile telefonda da konuştuk ve birbirimizi bir noktada anladığımızı düşünüyorum. 

Yönetim listesi için adamcılık, hizipçilik noktasında eleştiriler, memnuniyetsizlikler olduğunun da farkındayım ve savunmak gibi bir niyetim olamaz. Tabandan gelen “Hani birleşe birleşe kazanacaktık?” isyanlarına kulak tıkamanın bedeli ağır olur. Son 7 ay… 

Hadi kalın sağlıcakla! 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Eymen dinçer
    8 ay önce
    Berker esen ben merkeziyetçi bir politika güdüyor. Çalışkanlığı,emeğine kimse bir şey drmiyor ama cumhurbaşkanlığı ve son yerel seçjmden ders almamış görünüyor. En önemli açıklaması da önseçim yapacağız? Söylemi. Yine bölünürlerse bir 4 sene daha yerelde iktidar gelemezler. Silivri demografik yapısi değiştiği son yıllarda yerelde kazaaları zor gibi. Bunda volkan başkanın çalışkanlığı ve hixmetleri de dikkate değer. Çekişmeli bir seçim bizi bekliyor. Silivri çantada keklik değil.

Son Yazılar