Hazal Başaran

Hazal Başaran


CHP yeni bir basın toplantısına kendini hazırlamalı

01 Şubat 2022 - 22:44 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:26

**
CHP Silivri İlçe Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen toplantıdan dikkatimi çeken bir konuyu bilgilerinize sunmak istiyorum.

Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, ilçemizin planlama işlerinin MHP’li Silivri Belediyesi tarafından “yandaş bir şirkete” verildiğini ileri sürdü.  

Kırkıcı’nın konuyla ilgili sözlerini aynen paylaşıyorum;

“Geçmiş dönemde imar planlarını nasıl yapıyorduk? Silivri Belediye bünyesinde bir ofis kuruldu. Şimdiki Başkan Yardımcısının da içinde bulunduğu bir ekip, bütün belediyelerin en yetkin şehir plancıları ve mühendisleri o büronun unsuru olmuştu. Ve bütün köylerin planları yapıldı. Bir kuruş dışarıya vermeden hem de. Kimseyle ikili bir görüşmeye fırsat vermeden. Şeffaf. Yani şu anda İBB’nin Nazım İmar Planları olarak bilinen 1/5000 Ölçekli Planları yapıldıktan sonraki bütün planları, Silivri Belediyesi tarafından yapılmıştır.

Kendi bünyemizde, koordineli ve şeffaf olarak yaptığımız şehir planlarını kendi yandaş olarak bildikleri bir şirkete verdiler. İsimlerini biliyoruz, tanıyoruz onları da. Ciddi bir parayla verdiler. İhale edilmiştir. Yapılabilir mi yapılabilir tabi. İhale süreci de tartışmalı. Ve o şirketin ihaleyi aldıkları günden bugüne Silivri’deki iş insanlarıyla ilişkisi daha da yoğun bir şekilde devam etti. Bununla ilgili çok somut bilgilerimiz var. Bu ayıplı işlerden, bu ayıplı yönetim kültüründen hızla uzaklaşılmasını talep ediyoruz. Bu talep bizim şahsi talebimiz değildir. Toplumun kendi rantlarına sahip çıkmanın getirdiği bir taleptir. Ben belediye başkanından Silivri’ye geldiğinde yeni bir sayfa açarken ondan çok daha fazlasını beklediğimi açıkça ifade etmek istiyorum ancak para, rant ne yazık ki her şahsiyeti kirletmeye aday; sağlıklı duruşlara çok fazla yanaşmayan bu kir, şu anda Silivri Belediyesi’nin etrafını sarmalamış durumdadır.

Yüzlerce şikayet var. Hangi mahalleye giderseniz… Kavaklı, Selimpaşa, Çanta, Büyükçavuşlu… Değerli arkadaşlar, imar ve planlamayla ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu arsa sahibi olan vatandaş da olmayan vatandaş da konuşuyor. Bunların bir bölümü de bize belgeyle yansımış durumda. Hiç merak edilmesin bunları yakında kamuoyu ile paylaşacağız.

Ve bu ayıplı gidişata izin vermeyeceğiz.”

**
Ağır sözler, ağır ithamlar, cevaplanmaya muhtaç sorular…

-Bu ihale ne zaman yapıldı?

-Yandaş sermayedar çıkışını neye bağlıyorsunuz? / Silivri Belediyesi ile söz konusu şirketin arasındaki bağı nasıl tariflersiniz?

-Silivri Belediye Meclis Üyelerinin bu konuda görüşleri, olurları alındı mı?

-Yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine nasıl riayet edilecek?

- İmar, ilçemizin geleceğinin tasarlanması demek. Silivri’nin yarınlarının dışarıdan bir şirkete emanet edilmesi ilçemizi ne yönde ve nasıl etkiler?

-Ayıplı işlerden, ayıplı gidişattan kastınız tam olarak nedir?


Bu sorularım Başkan Volkan Yılmaz'dan önce CHP’ye. Uzun bir aradan sonra yapılan toplantıda pek çok konu masaya yatırıldı ancak hep “arkası yarın” denildi.

Ketumluğu bırakın artık da ne biliyorsanız konuşun madem diye bağırasım geldi toplantıda sıkıntıdan açıkçası.

Velhasıl;

Muhalefet acilinden bir toplantı daha organize etmeli ve daha emin bir şekilde kendini ifade etmeli…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar