Hazal Başaran

Hazal Başaran


Gökhan Ceylan'a 'Yönetilen Değil, Yöneten Olma' Dersi

07 Aralık 2022 - 19:13 - Güncelleme: 07 Aralık 2022 - 20:10

**
Bugün İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığında Devir Teslim Töreni yapıldı.


Şunu baştan söyleyeyim: İYİ Parti Silivri’ye yakışır bir Devir Teslim Töreni yapılamadı. Şunu da söylemeliyim ki partililer ve İYİ Parti’ye gönül verenler bu muameleyi hak etmedi.

Refik Bek, bu işin neresinde? Haklı mı, haksız mı? İrdeleyeceğiz...

Gelin şu Devir Teslim Töreni ile ilgili bugün yaşananları bir değerlendirelim.

Bugün İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Gökhan Ceylan’ın basın grubu, saat 15.00’da parti binasında Devir Teslim Töreni yapılacağını duyurdu. Dakikalar kala haber edilmiş olmamız bir yana saat 15.00 olmadan çoktan Devir Teslim yapılmıştı bile.

Neden?

Tüm bunları yazarken teyit ederek yazdığımı bilmenizi isterim.

Aslında Devir Teslim Töreni akşam üzeri 18.00 sularında yapılacakken ve böyle konuşulmuşken; görevi devredecek olan Refik Bek, Gökhan Ceylan’ı arayarak öğleden sonra 14.30’da bu işi halletmek istediklerini, çok da kalabalık bir şekilde gelmemeleri ricasıyla belirtti.

Bunun üzerine Devir Teslim Töreni tabiri caizse “oldu bittiye” getirilircesine apar topar birkaç kişiyle yapıldı. Parti binasına koşar adım gelen partililer, bu özel ana yetişemedi.

Gökhan Ceylan’ın yönetim tecrübesizliği burada devreye giriyor. Devir Teslim Töreni için basın mensuplarının partiye çağrıldığı Refik Bek’e söylenmemişti.

İnanılır gibi değil maalesef. Haliyle tek bir fotoğraf karesi dahi çekilemeden Devir Teslim yapılmış oldu.  

Velhasıl Refik Bek, helalleşti ve gitti. Kimse müneccim değil. Dolayısıyla Bek, bu noktada haklı.

Yalnız burada yılların siyasetçisi Refik Bek’ten daha yönlendirici olması noktasında beklentilerimin ön plana çıktığını not düşmek istiyorum.

Hemen 2019’a geri dönelim. İYİ Parti Silivri'nin yeni İlçe Başkanı olarak seçilen Refik Bek, Ozan Ersaraç'tan görevi parti binasında törenle layığıyla devralmıştı. Atama belgesini İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun elinden almıştı o zaman. Partililerin, kamuoyunun, basının önünde demokrasi kültürümüze çok yakışan bir olgunlukta geçmişti Devir Teslim Töreni...

Bu açıdan Refik Bek’in geldiği gibi gitmesi, sırasını verdiği bu heyecanlı genç Başkan ve ekibine yön tayin etmesi çok şık olurdu diye düşünmedim değil.  

Velhasıl siyaset öngörü işidir. Bunu bir kez daha anladık.Taze Başkan Gökhan Ceylan, Refik Bek ile daha en başında ortak bir saatte uzlaşma kanaatini ortaya koyabilseydi bugün bunları konuşmazdık.

O açıdan bu Devir Teslim Töreni yeni yönetime, “Yönetilen Değil, Yöneten Olma” dersi vererek gerçekleşmiştir. Nokta.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar