Hazal Başaran

Hazal Başaran


Gümüşyaka'nın güzelim yerinin karambolde satılması…

15 Şubat 2023 - 22:30 - Güncelleme: 15 Şubat 2023 - 22:48

**
Geçtiğimiz gün önemli bir konuyu CHP’nin duyarlı isimlerinden Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu vasıtası ile gündeme taşımıştık.

Silivri Belediyesi’nin eski Tiryol, Lütfü Vardar Caddesi üzerinde 8182 Ada / 2 Parseldeki arsayı satışa çıkaracağını, açık alan olarak uzun yıllardır fonksiyonelliğini koruyan bu yerin bölge halkının geniş bir kesimi tarafından yeşil alan olarak değerlendirilmesini istediğini ifade etmişti.

‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısı yüreklerimizde taptazeyken, bu yerin rekreasyon olarak düzenlenmesi demek, bir anlamda olası bir afet anında öncelikli olarak insanların ulaşabileceği ‘Toplanma Alanı’ olarak muhafaza edilmesi demek olacaktı.

Ama maalesef bölgenin geleceğini etkileyen pek çok konuda olduğu gibi Başkanımız Volkan Yılmaz, bu konuda da vatandaşın sesine sağır kaldı.

Gümüşyaka’mızın güzelim meydan arazisi bugün Silivri Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan satış ihalesi sonucunda alelacele elden çıkarıldı.

Bu değerli arsa Silivri’nin tanınmış ailelerinden Ölçer ailesine satıldı. Uzağa da gitmedi yani…

Volkan Yılmaz konusunda dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.

Yerel katılımcı bir mekanizma işletmemek noktasında adeta direniyor. Geçmiş dönemlerin ortak aklı savunan ‘Danışma Meclisleri’ bu dönem ne yazık ki yok.

Öte yandan “4 yıldır borçlanma yetkisini kullanmamakla” övünç duyan Volkan Yılmaz, bir defada 12 adet taşınmazı satışa çıkarıyor. Bu mantalite ile değil 4 yıl, satacak yer bırakmayana kadar “Borçlanmama konusunda hassas ve titiz bir yönetim sergilemeye (!)” devam eder Sayın Başkan…

Bu arada merak edenler için dipnot olsun: muhammen bedel olarak 3 Milyon 420 Bin TL’den satışa çıkarılan 684.02 alan metrekaresi olan arsa, kapalı teklif usulü ile 6 Milyon 100 Bin TL’ye satıldı.


Alan hayrını görsün ne diyelim…

İŞTE SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN SATTIĞI ARSANIN YERİ:




 

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Atila dermenci
    1 yıl önce
    Kla*** Türkiye gerçeği, yıllar önce IMF ye 5milyar dolar borcumuz vardı, ülkenin tüm kıymetli kurumlarını arazilerini gayrimenkul lerini sattık, üzeri de 450milyar dolar borç yaptık. Yetmedi heryıl üzerinede borçlanma yetkisi alınıyor. Belediyelerdede aynı durum, daha önce özcan ışıklar onlarca yüzlerce sattı usulsüzlük itirazına istinaden almak istedi ve mahkemeye taşındı, sonuçta yanlış hatırlamıyorsam belediye suçlu bulundu bedel ödendi veya ödenecek. Bugünde sayın başkan belediye gelirlerini artırmak için borçlanma yerine arsa satma gereği duydu. Bunu bugün değil 3 / 5 sonra daha iyi idrak edeceğiz

Son Yazılar