Hazal Başaran

Hazal Başaran


Harabeden Şahaneye; Kale Park, Hayat Buldu!

31 Ağustos 2020 - 22:01 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:29

Uzun süredir atıl durumda olan Kale Park’ta Silivri Belediyesi tarafından yapılan bakım ve yenileme çalışmaları nihayet tamamlandı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda muazzam bir dönüşle kapılarını açtı.
 
Kale Park, “nereden nereyeee” dedirten bir değişim geçirdi. Harabeydi, komple tadilatla göz kamaştıran bir tarihi miras oldu. Muhteşem bir manzaraya karşı bir şeyler yiyip içebileceğimiz restorandan açık hava müze alanlarına, burada ne güzel yazar söyleşileri olur diye içimden geçirdiğim amfi tiyatrodan tertemiz yeşil alanlara, miniklerin eğlenceli vakit geçireceği oyun parkından dileyen herkesin ama özellikle de mahalleli kadınlarımızın çocuklarını beklerken hoş vakit geçirebileceği mesire alanlarına kadar birçok ayrıntının düşünüldüğü Kale Park, Silivri’mize çok yakıştı. En çok da hiçbir kıymeti yokmuşçasına sahipsizce duran tarihi eserlerin tasniflenip, tarihçelerinin belirtilmesi sanırım her ülkesini seven, tarih ve kültür gezisi tutkunlarının gönüllerini ferahlatmıştır. Yürüyüş yolu için düşünülen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tabloları ise, milli hassasiyet ve manevi mesuliyet noktasındaki gayretin anlamlı bir izdüşümüydü adeta.

Tarihi geçmişiyle büyüleyen Kale Park, hak ettiği görünüme kavuştu bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Başkan Yılmaz’ı ve bu özen için ter döken çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum.

Yılmaz, sözünü tuttu. Kale Park, A’dan Z’ye yenilendi. Şimdi sıra bizde. Lütfen sahip çıkalım. Kırmadan dökmeden, kirletmeden, zarar vermeden koruyalım. Çayın 1 TL, kahvenin 3 TL’den hizmete sunulduğu Kale Park Sosyal Tesisleri’nde tarihi bir lokasyonda bulunmanın hazzı bence paha biçilmez, bunun değerini bilelim derim.

Tadında bir açılış programıyla Kale Park Sosyal Tesisleri, hizmete açıldı. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum…

AÇILIŞTAN ŞIK NÜANSLAR

-Volkan Yılmaz’ın Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan’ı maksatlı bir şekilde mukayese ederek halkı bölmek ve karşı karşıya getirmek isteyenlere kürsüden verdiği cevap. 

- Silivri İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaparken yüksek terfi alarak İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Taner Ertürk ile yerine atanan yeni İlçe Emniyet Müdürümüz Cemil Erim’in açılışa katılması.

-Tüm gün boyunca yönetimi ile birlikte Zafer Bayramı münasebetiyle vatandaşa Türk bayrağı dağıtan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’in yoğun mesai arasında eşi Buse Esen ile birlikte programa teşrifi.

-30 Ağustos coşkusuna yakışan final, meşaleli gösteri.

DÜŞÜNDÜRENLER

-Pandemi tedbirleri gözetilmedi değil ama günün sonunda fazla iç içe, kalabalık bir ortam söz konusuydu.

-Kale Park’ın artık düğün mekanı olarak kullanılamayacak olması. Orta direğin ilk aklına gelen yerlerdendi, bu anlamda çoğu kimseler için üzücü bir husus oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar