Hazal Başaran

Hazal Başaran


"İl Selim Temurci'yi aldıktan sonra, ben niye Metin Karakaş'ı almayım?"

22 Nisan 2022 - 05:41 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:21

**
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Öğretmenevi’nde ilçemizdeki basın mensupları ile Öğretmenevi’nde sahurda bir araya geldi. Ben de oradaydım.


Programda Bozoğlu’na çeşitli sorular yöneltildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Bir dönem partimiz içerisinde yer almış ancak daha sonra teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya önem veriyoruz” mesajı hatırlatılarak Silivri özelindeki bakış açısı soruldu. Örnek olarak da Silivri’de siyaset arenasının tanınmış isimlerinden, AK Parti’den ayrılıp Gelecek Partisi çatısı altına geçen Metin Karakaş ismi işaret edildi.

Ama Mutlu Bozoğlu’nu tanıyanlar bilir; onun davasında tabiri caizse emir demiri keser.

İlk olarak Karakaş’ın istifasıyla ilgili belirsizlik olduğunu, bir belge ve basın açıklaması görmediğini belirtti.

Sosyal medyada bir yorumun altına partiyle bağının kalmadığını belirten beyanlarda bulunduğu hatırlatılan Bozoğlu, yeniden devreye girdi ve “Yorumun altına olmaz. Giderken davul zurnayla gittiyse, gelirken de davul zurnayla gelsin. Buyursun gelsin yani problem yok ki” ifadeleri ile sert göndermede bulundu. 

Akabinde karşılıklı diyaloglar esnasında Bozoğlu, “Niye almam diyeyim? İl Başkanlığı Selim Temurci’yi aldıktan sonra ben burada Metin Karakaş’ı niye almayım ki? Sonra… AK Parti benim babamın dükkanı değil ki. Partimizin geçmiş dönem emektarlarına kapımız açık, hiçbir zaman kapanmadı.” tarzında açıklamalarda bulundu.

24 Ekim 2021 tarihinde Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Ümit Beyatlı’nın konuyla ilgili açıklamasına yer vermiştik. Bu noktada hatırlatmakta fayda görüyorum;

Beyatlı, Karakaş’ın parti ile bir ilişiği kalmadığını ifade etmişti. “Metin Karakaş’ın Gelecek Partimize çok emeği geçti. Partimizin kurucu üyelerinden biridir. İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi. Yani kısa dönemde kurulmamızı ve teşkilatlanmamızı sağlayan baş mimarlardandır. Bu konuya pek girmek istemiyorum ama kendisi tamamen özel nedenlerden dolayı partimizden ayrıldı. Detaylı bilgileri dilerseniz kendisine sorabilirsiniz” demişti.

Malum önce 2023 seçimleri, ardından da 2024 mahallî idareler seçimleri bizleri bekliyor. 2023’ü de “kader seçimi” olarak gören ve bu minvalde “kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği” başlatan bir Erdoğan var.

Metin Karakaş Silivri siyasetinin belirleyici isimlerinden olmayı sürdüredursun; yaptığı tercih ve planlar bir noktada bozuldu. Kendini belki de yuvaya dönmek hususunda kaçınılmaz bir durumda buluyor. Peki gittikten sonra geri dönmek kolay olur mu?

AK Parti’ye bu kritik dönemeçte olası dönüşü ne kazandırır, ne kaybettirir?

Çok farklı pasajlar açabiliriz…

AK Parti’nin hedef siyasetinde nasıl bir yol izleneceğini hep birlikte göreceğiz.

Son olarak sahur programı gece 03.00 sularında bitti, sabaha karşı konuya dair ayrıntıları paylaşmak adına bu satırları kaleme aldım. Sürç-i lisan ettiysem affola. Görüşmek üzere...

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar