Hazal Başaran

Hazal Başaran


"Kalp Deniz, Dil Kıyıdır" Denizde Ne Varsa Kıyıya O Vurur

08 Nisan 2023 - 17:58 - Güncelleme: 08 Nisan 2023 - 19:28

**
Silivri Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen meclis toplantısında 2022 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Hızlıca gümbürtünün koptuğu yere gelelim istiyorum. Volkan Yılmaz’ın adeta kendi kendini sabote edip Faaliyet Raporu gündemine gölge düşürdüğü, öfkeden tabiri caizse çıldırdığı anlara…

Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi’nin Akören’de yıkımını gerçekleştirdiği “dört başı mamur şekilde yapılmış villa” ile ilgili “Bu villa buraya dikilene kadar neredeydiniz?” diye sosyal medya üzerinden soran vatandaşlar oldu malumunuz.

Kaçak yapılarla mücadelelerinin takdir görmediğinden dert yanan Volkan Yılmaz, bu vatandaşlara “MUHALİF” yaftası yapıştırarak “AHLAKSIZSINIZ, VİCDANSIZSINIZ” sözleri ile öfkesini kustu. 

Kürsüye çıktığı ilk dakikalarda Faaliyet Raporu’nu savunurken, “Hizmette eşitlik ve adillik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği, yaşanılabilir mutlu kent ortamının temin edilmesi ve sürdürebilir marka kent Silivri’nin oluşturulması misyonumuz” diyen kendisi değilmiş gibi!

Vatandaş Silivri Belediyesi’ne hiç soru soramayacak mı?

Vatandaş Silivri Belediyesi’ne en ufacık bir eleştiri yapamayacak mı?

Nerede kaldı vatandaşın bilgi edinme hakkı?

Nerede kaldı hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı sözünüz?

Nerede kaldı “Ben yönetişim anlayışına ve şeffaflığa önem vereceğim. Silivri’yi vatandaşlarımızla beraber yöneteceğim” diye vaatler veren o Volkan Yılmaz?

Mevlana, "Kalp deniz, dil kıyıdır' denizde ne varsa kıyıya o vurur” der. Kürsüden çekinmeden nefret dili kullanan Volkan Yılmaz’ın her şeye rağmen bilinçli bir siyasi atakta bulunmadığını düşünmek istiyorum; kalabalıklar içinden gelip, bugün iş ve spor camiası başta olmak üzere toplumun birçok kesimiyle anlaşmazlığa düşmesinin verdiği yalnızlığın kürsüye yansımış hali diye düşünmek istiyorum.

Belediye seçimlerine 1 yıl kaldığını da düşünürsek siyasi gerginlik ve gerilimler içerisinde olduğunda da hemfikir oluruz.

Silivri halkının zaten bu ölçüsüz lafları üstüne alınmasını gerektirecek hiçbir durumu yok. Lakin saygıdeğer vatandaşlara yöneltilen “AHLAKSIZSINIZ, VİCDANSIZSINIZ" gibi hakaretamiz ifadelerin de çok ciddi bir hata ve kabul edilemez olduğunu vurgulamak, Volkan Yılmaz’ın bu minvalde aynı şekilde kürsüden muhataplarından açıkça ve samimiyetle özür dilemesi ya da pişmanlık duyduğunu söylemesi gerektiğini de buraya not düşüyorum.

Düzeleceğiz İnşallah diyorum belki de sadece buna inanmak istiyorumdur. Hoşçakalın, adaletle kalın...


YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar