Hazal Başaran

Hazal Başaran


Masterchef – Özcan Işıklar ?

13 Eylül 2020 - 21:29 - Güncelleme: 05 Aralık 2022 - 23:29

Silivri’miz TV8'in ilgiyle takip edilen yarışması MasterChef’in dış çekimlerinde yer aldı.

İlçemizin tarım, hayvancılık, turizm potansiyelleri, tarihi dokusu, kültürel değerleri, maviyi ve yeşili barındıran doğal güzellikleri yansıtıldı ekranlara. Cezaevi ile özdeşleşen Silivri’mize farklı bir perspektifle bakılması noktasında değerli bir tanıtım çalışması olduğunu düşünüyorum.

Silivri’de üretilen ürünlerin kullanılarak hazırlanan yemeklerin yarıştığı program ekranlarda yayınlanırken, sosyal medyada Volkan Yılmaz-Özcan Işıklar mukayesesi yapıldı. Yaptıkları, yapmadıkları, yaptırtmadıkları, hataları, kazandırdıkları ile yeni dönemde “dillerden düşmeyen” Özcan Işıklar; Türkiye’de ses getiren ve kentlerin örnek aldığı projeleriyle (TÜRAM vb.) tabanı ve destekleyenlerince sosyal medyada takdir tufanına tutuldu. 

Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Kadın Mahalle Evleri, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Psikolojik Destek Merkezi, Yoğurthane Kültür Kompleksleri, Tarım Lisesi ve en önemlisi de pek çoğunun burun kıvırdığı şimdilerde kıymete binen Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) Özcan Işıklar’ın 10 yıllık Silivri Belediye Başkanlığı serüveninde kentle ilgili geleceğe dönük planlamalar dahilinde hayata geçirdiği projelerden bazıları...

Dolayısıyla görevini tamamlamış dahi olsa, Özcan Işıklar’ın Silivri’ye armağan ettiği projeler bugün hala geçerliliğini koruyor ve gözde bir ilçe olabilmenizin de temelini oluşturuyor.

Özcan Işıklar’ın yerel kalkınmaya yönelik projelerini üzerine artılar koyarak uygulamaya devam eden Volkan Yılmaz’ın kısa zamanda ne gibi olumlu gelişmeler kaydettiğini görüyoruz zaten.

Sözün özü;

Mecliste konuşulmadan geçilmeyen Özcan Işıklar, MasterChef gündemine de damgasını vuran isim oldu.

Öte yandan MHP Silivri İlçe Başkanlığı, Masterchef’in Silivri Belediyesi ev sahipliğinde çekilen yeni bölümü üzerinden sosyal medyada yapılan bu anlamdaki yorumlara kayıtsız kalmayarak hemencecik sert bir açıklama yayımladı. Açıkçası bu heyecan dolu dakikalara bir miktar gölge düşüren, tadını kaçıran bir husus oldu. Çok gerekli miydi tartışılır ama doğal karşılıyorum; Volkan Yılmaz’ı koruma ve sahiplenme refleksi…

Ancak;

Ortaya 10 yılda sosyal belediyecilik anlamında konulmuş önemli bir vizyon var ve bu vizyonu tabiri caizse halı altına süpürmek, konuşmamak ya da konuşulmamasını istemek doğru değil. Işıklar’ı, daha önceki yerel yöneticileri, Yılmaz’ı hep birlikte tartışalım ama konu ne, özne kim olursa olsun; doğruya doğru yanlışa da yanlış diyelim. Ama şu geçen 1,5 senede çok net anlaşıldı ki Özcan Işıklar'sız siyaset yapılmayacak!

Kalın sağlıcakla…
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar